30. 12. 1899    

10. kolo / Sobota 11. 10. 2014, 11:00 /

10. kolo / Sobota 11. 10. 2014, 11:00

FK Teplice

0:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Přibyl - Svoboda (65. Končal), Šastný, Suchý (70 Tomášek), Rychnovský - Pavlík, Mudra, Kopřiva, Jonák (50 Šifra) - Pinc, Soušek

statistiky

Branky: 21´ Kopřiva, 67´, 72´ Pinc

Diváci: 0

Další utkání 1. ligy mladšího dorostu odehráli hráči Viktorie Plzeň U17 na teplickém stadionu. Proti tamním hráčům už nastoupili během letní přípravy v rámci dlouhodobého turnaje a tento zápas skončil remízou 1:1. Tentokrát padly góly tři a všechny do Teplické branky.

Poprvé se viktoriáni radovali ve 21. minutě. Pinc dostal domácího brankáře pod tlak při rozehrávce, míč se odrazil před branku a připravený Kopřiva dopravil míč do sítě. Hrál se rychlý fotbal a na malém hřišti se často střídaly situace před oběma brankami. Domácí měli šanci po tvrdé střele z hranice vápna, ale brankář Pinc dokázal těžkou střelu vytěsnit na roh. Viktoriáni si vytvářeli šance po stranách, ale přihrávky před branku domácí stačili blokovat nebo chyběla přesnost.

Druhý poločas pokračoval v bojovném duchu, hostům se podařilo postupně více držet míč a vynutit si celou řadu standardních situací. Po rohu v 67. minutě padla druhá branka Plzně, kdy si na centr Souška naběhl Pinc a hlavou dobře zakončil. O pět minut později se ve vápně odrazil míč opět k Pincovi, který křižnou střelou mířil přesně. V závěru mohli domácí ještě snížit z pokutového kopu za faul Končala, ale míč skončil na břevně hostující branky.

hodnocení trenéra

„Čekali jsme hodně bojovné utkání. Na menším hřišti nemají hráči tolik prostoru a každá chybička znamená další souboj. Abychom se prosadili, museli se hráči chovat velmi přesně a být připraveni na mnoho osobních soubojů. Kluci si vypracovali množství šancí před brankou Teplic a byli nebezpeční. Oproti minulým zápasům hráči zvládli taktické chování a zodpovědnost při defenzívě. To byl určitě základ pro úspěch v zápase," hodnotí trenér Mrázek.