30. 12. 1899    

2. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 12:15 /

2. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 12:15

FK Dukla Praha

5:4

(3:2)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec - Svoboda V.(73. Milota), Čihák, Kapuscinský, Ryška – Řezáč, Svoboda D.(41. Hykš), Pihrt – Petr, Arzberger (68. Brudna), Kocourek (60. Vais)

statistiky

Branky Viktorie: 20. Svoboda D., 30. Pihrt, 69. Řezáč, 79. Brudna

Diváci: 0

Do prvního utkání sezóny vstupovali dorostenci Viktorie Plzeň do šestnácti let s odhodláním zužitkovat kvalitní přípravu a přetavit tréninkové dávky ve kvalitní výkon a vítězství.

Jejich plány však doznaly hned v úvodu několika trhlin a přesto, že ve hře nebyla Plzeň horším týmem, hned od úvodních minut prohrávala. Tento scénář provázel celé utkání proti pražskému soupeři. Dukla neměla herní převahu, ale hrubé chyby viktoriánů v defenzivě tvrdě trestala. Plzeňští si sice vytvořili dostatek příležitostí na vstřelení velkého počtu branek, což je pozitivní, ale zápas, ve kterém tým Martina Kastnera obdržel pět branek, otočit již nedokázali.

hodnocení trenéra

„Naše hra splňovala, co se týká ofenzivní fáze, přísnější měřítko, nebo jsme soupeře častokrát přitlačili k pokutovému území a vytvořili si několik zajímavých příležitostí či střeleckých pokusů. Naopak v defenzivní fázi jsme vyprodukovali několik hrubých chyb, všechny byly potrestané obdrženou brankou. V tomto ohledu byla Dukla velice produktivní. Nezbývá nám, než dál poctivě pracovat a vzít si ponaučení do dalších utkání,“ komentuje přestřelku trenér Kastner.