30. 12. 1899    

4. kolo / Úterý 28. 10. 2014, 14:30 /

4. kolo / Úterý 28. 10. 2014, 14:30

AC Sparta Praha

2:3

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš - Hykš (40. Svoboda V.), Kapuscinský, Šastný, Ryška – Řezáč, Čihák (53. Kocourek), Pihrt (74. Skopový) – Vilček (64. Brudna), Arzberger (68. Svoboda D.), Petr

statistiky

Branky: 49. a 64. Vilček, 54. Šastný

Diváci: 0

Dohrávka čtvrtého kola čekala hráče Viktorie Plzeň ve sváteční odpoledne 28. října na hřišti dosud neporažené Sparty. Skutečnosti, že půjde z plzeňské strany o velmi náročné utkání, napovídalo několik faktů. Nejen kvalita soupeře, ale i nedělní utkání s Mladou Boleslaví mohlo mít patřičný vliv především na fyzické síly viktoriánů.

V samotném utkání chtěli Západočeši eliminovat sílu soupeře vlastní aktivitou a prezentovat se sebevědomím a odhodlaným výkonem. Bohužel vstoupili do utkání velice pasivně a jejich projev byl velmi ustrašený. Soupeř vycítil příležitost a začal Plzeň přehrávat. Největší rozdíl pak byl v rychlosti kombinace a především v úspěšnosti v osobních soubojích. Sparta po celý první poločas hrála velice nápaditě a vytvořila si několik gólových příležitostí. Prosadit se jí podařilo jen dvakrát, což bylo pro další vývoj utkání klíčové, nebo Viktorii tento výsledek dával šanci utkání korigovat. Hosté se během celého prvního poločasu prezentovali pouze několika povedenými akcemi, které ale nevyústily ve vyložené příležitosti. Branku soupeře dokázali ohrozit jen několika pokusy ze střední vzdálenosti.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Viktorie s jasným úkolem přidat na důrazu a zrychlit hru. Domácí sice znovu začali druhý poločas tlakem, který ale otupila povedená akce. Zakončení Vilčeka znamenalo branku na 2:1. Tento moment byl pro další průběh utkání zlomový. Od 64. minuty se hrálo velice aktivně a hra se přelévala mezi oběma pokutovými územími. Hráči VIktorie si začali více věřit a dostávali se díky zlepšené hře a větší agresivitě do nebezpečných příležitostí. Se štěstím srovnali, když střelu Šastného tečoval jeden z domácích za záda vlastního brankáře. Vítězná branka pak přišla po pěkné akci Svobody a Kocourka, jehož centr po předchozím zakončení Arzbergera proměnil v gól Vilček. Domácí si ve druhém poločase vytvořili také několik příležitostí, ale Západočechům se podařilo branku již neinkasovat a utkání tak vítězně dohráli.

hodnocení trenéra

„Je třeba konstatovat, že utkání na Spartě bylo z našeho pohledu o dvou zcela odlišných poločasech a především za ten druhý patří hráčům velká pochvala,“ říká trenér Martin Kastner.