30. 12. 1899    

10. kolo / Sobota 11. 10. 2014, 13:15 /

10. kolo / Sobota 11. 10. 2014, 13:15

FK Teplice

5:3

(4:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Svoboda D. (65´ Hykš), Kadar, Kapuscinský, Ryška – Petr, Řezáč, Pihrt - Kocourek (50´ Vilček), Mašek (55´ Brudna), Arzberger

statistiky

Branky Plzně: Mašek, Arzberger 2x

Diváci: 0

Do utkání s Teplicemi vstupovala Viktoria s vědomím, že na ni čeká velice těžký soupeř, jehož silnou stránkou je ofenzíva. V dosavadních odehraných utkáních totiž tepličtí nastříleli 31 branek. Hned od prvních minut se utkání hrálo ve velmi vysokém tempu a hra se přelévala k oběma pokutovým územím. První příležitost si vytvořili domácí a potvrdili v ní střeleckou produktivitu. Odpověď Plzně přišla téměř okamžitě, kdy Ryška našel Maška na první tyči a ten výsledek srovnal. V dalším průběhu utkání dokázali hosté několikrát dobře napadat rozehrávku Teplic, z čehož si vytvořili několik nebezpečných příležitostí. Bohužel nedokázali ani ty nejvyloženější proměnit. Teplice hrozily především rychlým přechodem přes střed hřiště a velkým tlakem v pokutovém území, což drželo hráče Plzně stále v pohotovosti. Jenže ve 32´, 35´ a 37´ vyprodukovali Západočeši několik individuálních chyb, které byly velmi přesvědčivě potrestány.

Ve druhé půli chtěla Viktoria snížit náskok domácích a vrátit se do utkání. Soupeře od úvodu přitlačila k pokutovému území a vytvořila si několik zajímavých příležitostí, jenže Teplice po rohovém kopu dokonale zvládly rychlý protiútok a zvýšily na 5:1. Hra sice úplně neodpovídala výsledku, ale soupeř byl schopen potrestat velké chyby v defenzivě. I nadále se plzeňští snažili o aktivní hru a chtěli vstřelit alespoň korigující branku. To se povedlo a dvěma zásahy v závěru utkání stanovili viktoriáni konečný výsledek utkání.

hodnocení trenéra

„Utkání poukázalo především na naší malou zodpovědnost v defenzivní fázi, kterou dokázaly Teplice potrestat a zaslouženě tak utkání vyhrály," hodnotí utkání trenér Kastner.