30. 12. 1899    

13. kolo / Neděle 29. 3. 2015, 15:30 /

13. kolo / Neděle 29. 3. 2015, 15:30

FC Viktoria Plzeň

2:2

(2:0)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Radová M. - Pacandová, Ondrášková, Králová, Hanžlová – Radová R. (91. Chocholoušková), Prokopová (86. Ranglová), Karasová, Racková (74. Beštová J.) – Mrázová (88. Nehodová), Ivaničová

FC Slovan Liberec

Pižlová - Jungová, Juráková, Mukařovská (60. Hančová) – Frietzová (71. Kutifelová), Matějková, Mikysková (80. Lačná), Jedličková, Brázdová – Jarchovská

statistiky

Branky: 15. Racková, 43. Ivaničová

Diváci: 0

Důležitý zápas, který mohl naznačit, kam budou směřovat myšlenky plzeňských hráček v následujících dnech a týdnech, má za sebou první tým žen. V utkání s Libercem se Západočeškám podařilo vstřelit dvě branky v prvním poločase a následně svůj náskok udržet.


V začátku prvního poločasu se nemohly ženy Viktorie dostat do herního tempa a soupeři nabídly několik rohových kopů. Postupem času si domácí hráčky začaly vytvářet herní převahu, k čemuž pomohl gól Rackové po centru Ivaničové. Západočešky dále nevyužily dobrých příležitostí Mrázové a Radové ke vstřelení další branky. Liberec neustále hrozil z brejkových příležitostí a standardních situací. Před koncem prvního poločasu po dobrém presingu Rackové využily zaváhání obrany a Ivaničová přidala druhou branku.


Druhý poločas začaly několika rohovými kopy hráčky v červeno-modrém, na vstřelení branky ale bohužel nedosáhly. Soupeř měl během druhé půle několik závarů před brankařkou Radovou, té se ale podařilo udržet čisté konto. I přes další velké šance Mrázové a Nehodové se už skóre neměnilo.