30. 12. 1899    

7. kolo / Neděle 12. 10. 2014, 13:30 /

7. kolo / Neděle 12. 10. 2014, 13:30

FC Viktoria Plzeň

4:3

(3:2)

SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň

Radová M. – Roztočilová, Heřmanová, Žďárská (Krejčová), Šašková –Rovňanová, Karasová (Hyhová), Mrázová, Radová A. – Vargová, Knödlová.

statistiky

Branky Plzně:12. Rovňanová,28. Knödlová, 39. Mrázová, 48. Mrázová

Diváci: 0

Pro domácí utkání s Pražskou Slavií zvolily plzeňské dorostenky hodně ofenzivní pojetí hry, což se jim bohatě vyplatilo.

Zápas sice pro Viktorii nezačal dobře, hned v desáté minutě se Slavia ujala vedení, ale plzeňské Rovňanové se podařilo vzápětí vyrovnat. Ve dvacáté minutě předvedla super zákrok brankařka Radová, ale v pětadvacáté minutě již Pražanky branky dosáhly. Domácím hráčkám se podařilo na změnu skóre znovu promptně reagovat a o tři minuty později tak panoval znovu nerozhodný stav zásluhou Knödlové. Od této chvíle se mladým viktoriánkám dařilo soupeře přehrávat a těsně před poločasem vstřelily vedoucí branku.

Ve druhém poločase se domácím dařilo kontrolovat hru. Ke vstřelené brance přidaly hráčky Viktorie ještě čtyři velké brankové příležitosti, ovšem bez gólového efektu. Ke konci utkání soupeř stačil snížit na konečných 4:3.

hodnocení trenéra

„Při hodnocení utkání musím děvčata pochválit za bojovnost a dodržování taktických pokynů, ale bohužel jsem na naší hře ještě některé nedostatky našel, a to hlavně opět zakončení příležitostí a u některých také musíme zlepšit přístup k přípravě na utkání,“ říká trenér Milan Lukeš.