30. 12. 1899    

8. kolo / Neděle 2. 11. 2014, 10:15 /

8. kolo / Neděle 2. 11. 2014, 10:15

Fotbal Pardubice

2:4

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Černá (Lukešová), Kolorosová, Švábová, Baumruková (Peklová) - Růžičková (Lemáková), Kratochvílová, Šlajsová, Mirtlová - Janochová, Němcová, (Vatahová, Majtanová)

statistiky

Branky Viktorie: 42. a 48. Kratochvílová, 3. Němcová, 59. Růžičková

Diváci: 0

Další mistrovské utkání starších žaček FC Viktorie Plzeň s Pardubicemi se odehrálo na útulném hřišti v městě Lázně Bohdaneč. Za krásného slunečného počasí odehrály starší žákyně kvalitní utkání.


Viktoriánky vstoupily do zápasu skvěle, ve 3. minutě dorazila Němcová po několika střelách míč do branky. Škoda, že hráčky Plzně nedokázaly udržet koncentraci. Ve 33. minutě Pardubice vyrovnaly na 1:1 a stejné skóre panovalo i o přestávce.

Do druhého poločasu nastoupily hráčky Viktorie koncentrované na vítězství v utkání. Hned od začátku druhého poločasu se jim dařilo dostávat domácí družstvo pod tlak a tento tlak po celý druhý poločas stupňovat. Za tuto kvalitní a aktivní hru byly právem odměněny. Ve 42. minutě a poté ve 48. minutě vstřelila po pěkných kombinačních akcích Denisa Kratochvílová dva góly do soupeřovy branky. Převahu nezastavil ani domácí trenér, který takticky přerušil hru z důvodu občerstvení hráček, při největším tlaku Viktoriánek. Ihned po pauze na občerstvení završila převahu plzeňských holek Růžičková, která přidala gól na 4:1.
Hosté měli v průběhu druhého poločasu převahu a je škoda, že nevyužili dalších brankových příležitostí. Na konci utkání Pardubice snížily na 4:2, ale Viktoria Plzeň kontrolovala hru až do úplného konce zápasu.

hodnocení trenéra

„Musím pochválit celý tým za kvalitní předvedenou hru, přístup k utkání a aktivitu. Jsem velmi spokojen s předvedenou hrou a konečně utkání podle představ trenéra. Tempo hry vystupňované až do konce utkání, tvrdost na míči i v osobních soubojích. Rychlý kombinační přechod z obrany do útoku a to vše podtrženo bojovností všech hráček, ale zakončené jen čtyřmi góly,“ hodnotí trenér Bohumír Bláha.