2. 3. 2015    U19 - reportáž

Dorostenci U19 nevstřelili v Opavě ani branku

FC Viktoria Plzeň

25. kolo / Sobota 28. 2. 2015, 11:00 /

25. kolo / Sobota 28. 2. 2015, 11:00

Slezský FC Opava

3:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň: Juraši, Krušina (46. Teršl), Brožík, Novák (66. Skála), Petr, Průcha, Polom, Dolejší (65. Svoboda), Provod (46. Sedláček), Kroutil (65. Havel), Hašek.

statistiky

Diváci: 0

Nejstarší dorostenci Viktorie odcestovali v sobotu 28. února na půdu SFC Opava. Slezského soupeře ovšem nedokázali porazit ani na druhý pokus. Po domácí remíze 1:1 tentokrát na venkovním hřišti podlehli 0:3.

První poločas byl vyrovnaný. Domácí byli nebezpeční především po standardních situacích. Kombinační snaha Viktorie končila před pokutovým územím Opavy. Do největší šance se v úvodu dostal domácí útočník, ale Juraši jeho střelu vyrazil. Nepovedený centr Opavy poté skončil na Jurašiho tyčce. Ve 35. minutě se Opava ujala vedení. Viktoriáni domácím darovali rohový kop, po kterém padla první branka v utkání. Vyrovnat mohl Provod, ale jeho přímý kop skončil na tyči a Kroutilovo zakončení po centru Průchy vykopávali domácí z prázdné branky.


Do druhého poločasu vstoupili hosté s odhodláním zvrátit nepříznivý stav a s cílem více se tlačit do pokutového území. Hned z rozehrávky domácích však Teršl zbytečně zahrál na roh, ze kterého se Opava podruhé prosadila. V následujících minutách si mladí viktoriáni vytvořili výraznou převahu a začaly také přicházet šance, ale výborně chytající Lasák za svá záda žádnou střelu nepustil. Když dokázali domácí využít ztrátu Viktorie a po rychlém protiútoku odskočit na rozdíl 3 branek, bylo o vítězi utkání rozhodnuto. V závěru trefil ještě Petr tyč.

hodnocení trenéra

„Výsledek je pro nás velkým zklamáním. Přestože jsme po většinu utkání drželi míč, nebyli jsme dostatečně produktivní. Zápas rozhodly situace v pokutových územích, kde se Opava chovala mnohem efektivněji,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.