31. 3. 2015    U19 - reportáž

Devatenáctka porazila Bohemians a neprohrála už čtyři zápasy v řadě

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Sobota 28. 3. 2015, 11:00 /

29. kolo / Sobota 28. 3. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

Bohemians Praha 1905

FC Viktoria Plzeň

Adamovič - Krušina, Teršl, Petr (63. Skála), Novák - Polom, Průcha, Sedláček, Kopřiva (77. Svoboda) - Kroutil (46. Hašek), Provod (85. Dolejší).

statistiky

Branky Viktorie: 35. Kopřiva, 56. Průcha - 19. Vachoušek

Diváci: 0

FC Viktoria Plzeň U19 přivítala v Luční ulici o víkendu výběr Bohemians Praha 1905. Ve vyrovnaném utkání se z výhry 2:1 radoval výběr trenéra Jiřího Žiláka, když ve druhém poločasu rozhodl o vítězství Viktorie Průcha. V tabulce se dorostenci Plzně dostali už na deváté místo.

První poločas hráčům Viktorie nevyšel podle představ, Provod sice z přímého kopu nastřelil břevno, ale to byla jediná šance, kterou si domácí v úvodních minutách vytvořili. Bohemka šla v 19. minutě do vedení zásluhou Vachouška, který přetlačil obránce v pokutovém území. Ve 35. minutě se viktoriáni dočkali vyrovnání. Po akci Kroutila s Provodem dostal přihrávku Kopřiva, který zblízka trefil.

Do druhého poločasu šli domácí s cílem zlepšit pohyb, kombinaci a hrát s větším nasazením. To se podařilo, svěřenci trenéra Žiláka si vytvořili převahu a přišly také šance. Hašek nejprve v dobré pozici mířil nad branku hostů. Průcha v 56. minutě dostal Plzeň do vedení po individuální akci Sedláčka. Tvrdou střelou prostřelil Doška. V 70. minutě mohli domácí zápas rozhodnout, ale výhodu pokutového kopu nevyužili. V závěru ještě hráči Viktorie podruhé nastřelili břevno.

Hosté měli v posledních minutách několik standardních situací, ale pozorná obrana domácích už do šance Bohemku nepustila.

hodnocení trenéra

„Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase je naše vítězství zasloužené,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.