30. 12. 1899    

18. kolo / Úterý 31. 3. 2015, 13:00 /

18. kolo / Úterý 31. 3. 2015, 13:00

SK Slavia Praha

3:0

(3:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Svoboda (65. Pfejfer), Vacovský, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (40. Künstner), Končal (55. Soušek), Kulhánek (65. Šifra), Pinc. Trenéři: Mrázek, Schveinert

statistiky

Diváci: 0

Předehrávku 17. kola ligy mladších dorostenců absolvovali úterý po poledni viktoriáni do 17 let. V Pražském Edenu se ve špatných povětrnostních podmínkách setkali s hráči SK Slavií Praha. Hosté z Plzně sice byli první, kteří měli gólové šance, a Pavlík dokonce nastřelil tyč slávistické branky, ale po velkých chybách v defenzivě dostali Plzeňané v prvním poločase tři branky. Přesto, že byl celý zápas ovlivněn větrem a deštěm, bylo i v druhém poločase na co se dívat. Hosté se snažili kombinační hrou o získání více prostoru před domácí brankou, což se jim především v druhé polovině poločasu dařilo. Do velké šance se dostal Kulhánek, Soušek a dvakrát Pinc, branku se jim však vstřelit nepodařilo. Slavia si tak v klidu pohlídala vedení z prvního poločasu až do konce utkání.

"Věděli jsme, do jakého zápasu jdeme. Domácí v posledních utkáních neuspěli a posíleni o navrátilce z reprezentace chtěli jednoznačně doma vyhrát. Potřebovali jsme eliminovat i ty nejmenši chyby a trpělivě čekat na příležitost. To se nám dařilo pouze prvních deset minut, pak jsme však nakopili chyby na vlastní polovině, které kvalitní soupeř trestal brankami. Postupně nám ve hře nefungovalo téměř nic a domácí nás přehrávali. Až během druhého poločasu a hlavně v jeho závěru už měla naše hra slušné parametry, ale byla to jen planá snaha, branku se nám vstřelit nepodařilo. Krom úvodu a závěru zápasu byla Slavia lepší a zaslouženě zvítězila," rekapituluje průběh utkání trenér Václav Mrázek.