30. 12. 1899    

22. kolo / Pátek 1. 5. 2015, 11:00 /

22. kolo / Pátek 1. 5. 2015, 11:00

FC Slovan Liberec

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Přibyl, Končal, Vacovský, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (55. Šifra), Künstner (63. Petr), Soušek (70. Motl), Pinc

statistiky

Branky Viktorie: 45. Suchý, 58. Mudra

Diváci: 0

Ve svátek 1. května odcestovali plzeňští mladší dorostenci do sedmnácti let k utkání 1. ligy do Liberce. Krom domácích hráčů čekal viktoriány silný d隝 a ne příliš kvalitní povrch přírodního hřiště. S podmínkami i se soupeřem se Plzenští vyrovnali a po zásluze zvítězili dvoubrankovým rozdílem.

Do zápasu vstoupili Západočeši vydařeně a v prvních 10 minutách si vypracovali dvě velké šance. Poté však několika nepřesnostmi nabídli domácím možnost vyrovnat hru a v několika úsecích hry Liberec svou aktivitou a přesností Plzeň přehrával. První branku vstřelil v páté minutě druhého poločasu stoper Suchý, který se po rohu vydal do rychlého útoku a po chytré přihrávce od Künstnera proměnil svůj samostatný nájezd. Druhý poločas zvládli hosté z Plzně lépe, aktivněji přistupovali do soubojů a účelněji vedli kombinace před branku domácích. Druhý gól padl po skvělé kombinaci a rychlém otočení těžiště hry, kdy Rychnovského střelu dorazil do branky Mudra. Především v posledních minutách měli hosté z Plzně několik dalších velkých šancí, ale skóre se už do konce zápasu nezměnilo.