30. 12. 1899    

18. kolo / Neděle 5. 4. 2015, 16:30 /

18. kolo / Neděle 5. 4. 2015, 16:30

SK Slavia Praha

1:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Kapuscinský, Šastný, Čihák, Ryška – Kadar (50. Vais), Řezáč, Pihrt (70. Holík) – Petr (20. Brudna), Vilček (62. Mašek), Arzberger (62. Buranský)

statistiky

Branky Viktorie: 18. a 53. Řezáč, 48. Brudna

Diváci: 0

Hráči celku U16 se s rozmary počasí vyrovnali a svého soupeře dokázali přehrát. Díky třem vstřeleným gólům si ze Slavie odvezli plný počet bodů.

Předehrávaný zápas s pražskou Slávií byl velice ovlivněn povětrnostními podmínkami. Tempo utkání a hra se jevily velice nestandardně, nebo silný vítr a nepříjemný d隝 nutily hráče k zjednodušování hry ve všech fázích. Jelikož Slavia je kvalitní v napadání, nebylo možné bezpečně kombinovat v rozehrávce. A tak většinu útoků zakládali viktoriáni dlouhou přihrávkou. Pozitivní bylo, že hráči Plzně obstáli v osobních soubojích a dobře reagovali na odražené míče. Ve středu hřiště v prvním poločase Slávii přehráli a dokázali svou převahu přetavit ve vedoucí gól.

Ve druhém poločase se hra příliš nezměnila a Viktorii znovu vyšlo několik situací, ze kterých její hráči dokázali dvakrát skórovat. I Slavia ale výrazně ožila a začala se prosazovat. Především v úplném závěru měla tři dobré příležitosti, ze kterých dokázala vytěžit jednu branku. Závěr utkání se dohrával příliš hekticky a Plzeňané nechali soupeře utkání zdramatizovat.

„V tomto utkání lze hráče pochválit za přizpůsobivost a nasazení,“ hodnotí trenér Martin Kastner.