30. 12. 1899    

21. kolo / Neděle 26. 4. 2015, 12:30 /

21. kolo / Neděle 26. 4. 2015, 12:30

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FK Viagem Příbram

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Kapuscinský, Šastný, Kadar, Brudna – Řezáč, Vais (70. Mašek), Petr – Arzberger (64. Svoboda), Pihrt, Buranský (60. Holík)

statistiky

Branky: 30. Vais, 48. Pihrt

Diváci: 0

Do nedělního utkání s Příbramí vstupovali hráči týmu U16 s vědomím, že přijel soupeř, který v jarní části ještě neztratil ani bod a zároveň s tím, že mladým viktoriánům se v posledních dvou utkáních nepodařilo vstřelit branku.

Odhodlání a nasazení hráčů hned od prvních minut určovalo tempo utkání. Západočeši nepouštěli favorizovaného soupeře vůbec ke hře a sami si vytvořili několik vyložených příležitostí. Hostující brankář hned s první vážnou šancí naložil tak, že i další šance, které následovaly a které lze považovat jako stoprocentní, se mu dařilo zneškodnit. Naštěstí jednu z povedených akcí přes stranu hřiště a následný centr se domácím podařilo proměnit v branku a stanovit tak poločasový výsledek, který však měl být minimálně 5:0.

V druhém poločase se Příbram zlepšila, začala být odvážnější v kombinaci a vytvořila si i dvě dobré příležitosti. Plzeňané až na pár herních výpadků pokračovali ve stanoveném tempu a dál si vytvářeli slibné příležitosti, které ale nebyly tak vyložené jako v prvním dějství. Druhý gól se jim podařilo vstřelit po individuální akci nad pokutovým územím a předchozím parádním uvolněním.

hodnocení trenéra

„Zápas jsme sice nedohrávali v tlaku na soupeře, nicméně vítězství bylo zcela zasloužené. Bohužel skóre mělo být určitě vyšší. Je to problém, který řešíme dlouhodobě, a doufám, že zlepšení v efektivitě bude brzy vidět,“ říká trenér Martin Kastner.