30. 12. 1899    

29. kolo / Neděle 17. 5. 2015,   /

29. kolo / Neděle 17. 5. 2015,  

SK Dynamo Č. Budějovice

1:3

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

TomᚠNovák, Jakub Král, Václav Míka, Václav Uzlík, Marek Brož (65.´ Jan Vodrážka), Robin Hranáč (36.´ Michal Žižka), Pavel Šulc, Marek Patrovský, Denis Plecitý, TomᚠKepl, Adam Němec (60.´ Marek Hájek)

statistiky

Branky: 10. Patrovský, 55. Šulc, 69. Žižka

Diváci: 0

Utkání se hrálo na hlavním stadionu SK Dynama České Budějovice. První poločas byl vidět vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, oba týmy však dokázaly využít pouze jednu příležitost. V druhém poločase dostal soupeř viktoriány pod tlak, aktivně napadal jejich rozehrávku a nenechal je vůbec zaútočit. Jeho převahu překonali mladí Plzeňané až v 55. minutě utkání vstřelením vedoucího gólu. Domácí gól trochu zmrazil a jejich tlak polevil. V závěru utkání si hosté z Plzně vytvořili několik šancí a jednu v poslední minutě utkání proměnili.

„Utkání bylo plné důrazných osobních soubojů, v prvním poločase jsme tempu stačili. V druhém se soupeř nadechl k velkému náporu, měli jsme trochu štěstí a po vedoucím gólu hru opět vyrovnali. Tým můžeme pochválit za dodržování taktických úkolů a udržení vysokého tempa hry po celou dobu utkání. Trpělivost a nasazení hráčů nám oproti poslednímu utkání v Sokolově přinesla radost z vítězství. Soupeři děkujeme za příjemnou atmosféru hlavního stadionu,“ říká trenér Ludvík Fremut.