16. 11. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie doma porazili Znojmo po gólu Rumla 1:0

FC Viktoria Plzeň

17. kolo / Pondělí 16. 11. 2015, 14:00 /

17. kolo / Pondělí 16. 11. 2015, 14:00

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

1. SC Znojmo

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Kule, Doležal, Piroch, Provod (90. Petr), Boček (69. Pavlík), Ruml (78. Končal), Kyndl (46. Sedláček), Brožík, Čihák (C), Glazer

1. SC Znojmo

Konvalina – Sokol, Pokorný (62. Pelán), Kozynets, Hříbek, Alaca, Serenkov (67. Fukal), Nehyba (C), Dúcký, Bogner, Yilmaz

statistiky

Branky: 30. Ruml ŽK: Serenkov, Alaca, Pokorný, Kozynets, Hříbek, Bogner Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hock.

Diváci: 0

Výběr Juniorů FC Viktorie Plzeň se v rámci 17. kola utkal v Luční ulici se Znojmem. V utkání byli domácí po většinu času lepším týmem, ale dobře rozjeté šance nedokázali dotáhnout až do konce. Jedinou trefu zaznamenal Ondřej Ruml a Plzeň tak vyhrála 1:0.

Viktoria byla od úvodních minut aktivnějším týmem a po několika náznacích se v 9. minutě dostala do první velké šance. Nejprve pálil z levé strany Doležal, jeho střelu ale výborným zákrokem udržel před sebou brankář Konvalina. Ten se pak zaskvěl ještě jednou proti dorážce Rumla. O necelých deset minut později dostali hosté možnost zahrávat přímý kop z hranice velkého vápna. Nehyba ale se svoji střelou naložil špatně a orazítkoval pouze hráče Plzně stojící ve zdi. Domácí diktovali tempo hry, ale kvůli špatným finálním přihrávkám se přímo před brankáře hostů dostávali jen málo. Až ve 30. minutě se po nádherné akci probojovali až do vápna a radovali se z gólu. Míč po ose Boček – Provod došel k Ondřeji Rumlovi, který už měl po práci svých spoluhráčů hodně snadnou pozici, když dostal balon do nohy před odkrytou branku– 1:0.

Ve 41. minutě mohl zvýšit náskok Viktorie Čihák. Brankář Konvalina už byl sice na zemi, ale plzeňský hráč ho nedokázal přesně přehodit a vystřelil jen do boční sítě. Do šaten ale i tak šli spokojenější hráči domácího týmu.

I po změně stran se obraz hry nezměnil. Viktoria stále diktovala tempo hry, svého soupeře tlačila a hráči Znojma se jen těžko dostávali na dostřel domácí branky. V 58. minutě napřáhl z dvaceti metů ke střele Doležal. Na jeho tvrdou ránu brankář sice nedosáhl, ale hostující tým zachránila tyčka. Dorážka Sedláčka pak přišla z ofsajdu. Plzeň dál měla míč na svých kopačkách, ale stále se jí nedařilo navýšit náskok. S přibývajícím časem se Znojmo čím dál více dostávalo do útoku a v 81. minutě bylo blízko vyrovnání. Holčapek se dostal z levé strany k zakončení, jeho nepříjemnou ránu ale dokázal gólman Šampalík vyrazit. Viktoria tak uhájila náskok a porazila Znojmo na svém hřišti 1:0.