30. 12. 1899    

19. kolo / Neděle 29. 11. 2015, 11:00 /

19. kolo / Neděle 29. 11. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:0)

FK Viagem Příbram

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Brožík, Piroch, Čihák (79. Teršl), Mlynařík, Ruml, Boček, Pavlík (46. Suchý), Provod, Kyndl (89. Kulhánek), Doležal

FK Viagem Příbram

Kočí – Mareš, Hájek, Eliáš, Holý, Šindelář, Kilián (79. Volešák), Červeňák, Hlinka, Kurtiašvili (60. Bělohlávek), Hušek (74. Jančura)

statistiky

Branky: 49. a 73. Kyndl – 52. Hájek ŽK: Boček (PLZ) Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Kožár

Diváci: 0

Do utkání vstoupili lépe domácí, na první větší šanci ale diváci čekali až do 20. minuty, kdy se Kyndl dostal po rychlém přechodu do útoku ke střele z hranice vápna, ale těsně minul. Hosté se po tomto varování začali také více tlačit do ofenzivy, většinou ale jejich útočné akce vedly přes centry ze stran či od rohového praporku a brankáře domácích v podstatě neohrožovaly.

Zajímavější věci se začaly dít až po změně stran. V 50. minutě se dostal za obranu hostů Ruml a přesným centrem na zadní tyč vybídl ke skórování nehlídaného Matěje Kyndla. Ten nezaváhal a hlavou poslal míč do odkryté části branky.

Příbram odpověděla velmi rychle. Už po dvou minutách hry bylo totiž vyrovnáno. Dlouhý nákop brankáře Kočího propadl přes jednoho až k Adamu Hájkovi, který se ve vápně zbavil svého obránce a přímočarou akci úspěšnou střelou gólově zakončil.

Plzeňští se nevzdali a získali vedení zpět. Dělovka Suchého nebo rýsující se brejk dvou hráčů na brankáře ještě gólovou radost nepřinesl, další pokus Kyndla už ale ano. Opět putoval míč do vápna z pravé strany, tentokrát ho ale jeden z hostujících obránců tečoval tak nešastně, že přelétl brankáře Kočího a spadl přímo na nohu Matěje Kyndla – 2:1.