30. 12. 1899    

2. kolo / Neděle 16. 8. 2015, 15:00 /

2. kolo / Neděle 16. 8. 2015, 15:00

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

Fotbal Pardubice

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Kapuscinský, Kadar, Čihák, Ryška (72´ Buranský) – Řezáč (34´ Vais), Pihrt (68´ Holík), Petr – Vilček (50´ Brudna), Mašek (45´ Graiciar), Pffeifer

statistiky

Branky: 50. Vilček, 68. Graiciar

Diváci: 0

Utkání začalo ve velice vysokém tempu a spíše se odehrávalo ve středu hřiště. Pardubice si vytvořily v prvním poločase jednu velice nebezpečnou příležitost, ve které ale nedokázal hostující hráč z dobré pozice kvalitně zakončit. Plzeň si vypracovala více šancí, ale žádná se nedala požadovat za vyloženou. Ve hře měli viktoriáni kombinačně navrch, ale k propracování se do více šancí jim chyběla přesnost. Problém dělaly plzeňským hráčům v prvním poločase, ale i celém utkání, soubojové situace, ve kterých často propadávali. Soupeř velice organizovaně bránil a nedával viktoriánům prostor pro překonání obraného bloku. Chyběla především variabilita vedení útočných akcí.

Ve druhém poločase se Západočeši poučili z prvního dějství a hru v přechodové fázi zpestřili. Více se dostávali do pokutového území soupeře a byli nebezpečnějším týmem. Soupeř se stále snažil prosadit, ale defenziva Viktorie mu dovolila jen několik závarů. První branka utkání padla po rychlém protiútoku, pěkně sehranou akci zakončil pohotově Vilček. Hru dostávali viktoriáni v tento okamžik více pod kontrolu a začali si vytvářet větší tlak. Druhá branka po dorážce Graiciara pak znamenala definitivní podobu výsledku.

hodnocení trenéra

"V prvním soutěžním utkání nové sezony jsme určitě chtěli zúročit všechny načerpané zkušenosti z dosavadního průběhu letní přípravy a přetavit je v kvalitní výkon s dobrým výsledkem. Od Pardubic jsme očekávali houževnatý výkon a tedy velmi náročné utkaní, což se také naplnilo. S utkáním jsme spokojeni především z pohledu nasazení a herního pojetí. Je však nutné se zaměřit na nedostatky, které nám zápas s Pardubicemi ukázal. Soubojové chování a variabilitu v přechodové fázi je třeba zlepšit," má jasno trenér Marin Kastner.