30. 12. 1899    

5. kolo / Neděle 6. 9. 2015, 11:00 /

5. kolo / Neděle 6. 9. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

6:0

(2:0)

FK Dukla Praha

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda (63. Holík), Kapuscinský, Čihák (41. Vais), Ryška – Kadar, Petr, Pihrt (68. Kocourek) – Vilček (57. Buranský), Graiciar (63. Mašek), Brudna (50. Pffeifer)

statistiky

Branky Viktorie: 2. Pihrt, 37. Graiciar, 53. Pffeifer, 66. Vais, 68. Buranský, 79. Mašek.

Diváci: 0

Utkání s Duklou nabízí vždy zajímavou konfrontaci, nebo nepodléhá obavě o výsledek a produkuje konstruktivní hru. Díky rychle vstřelené brance Pihrtem mohli viktoriáni hru uklidnit a výrazněji držet míč na svých kopačkách, nicméně častá zbrklost po zisku míče znamenala velký počet zbytečných chyb zejména těch nevynucených. Ale i přes tento fakt si hráči Plzně dokázali vytvořit několik šancí, ve kterých chyběla přesnost a nadhled. Přesto v závěru prvního poločasu dokázali ještě jednou skórovat, když se po centru prosadil Graiciar.

Druhý poločas začali domácí znovu dobře a zlepšili se v držení míče. Soupeř však po rychlém přechodu dvakrát nebezpečně zahrozil a prověřil Valeše, který ale nakonec udržel čisté konto. S přibývajícím časem se díky stálé aktivně hrající Dukle otevíralo více prostoru, čehož plzeňští využili k navýšení skóre. Branky Pffeifera, Vaise, Buranského a Maška byly proměněny po hezkých a „fotbalových“ akcích.

hodnocení trenéra

"Zápas jsme zvládli po stránce výsledku i předváděné hry, ale i v tomto ohledu je stále na čem pracovat," hodnotí utkání trenér Martin Kastner.