30. 12. 1899    

7. kolo / Sobota 19. 9. 2015, 11:00 /

7. kolo / Sobota 19. 9. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:1)

AC Sparta Praha

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Kapuscinský, Čihák, Ryška – Petr, Pihrt (57. Kadar), Vais (50. Řezáč) – Arzberger (40. Graiciar), Vilček (67. Holík), Pffeifer (85. Kocourek)

statistiky

Branky Viktorie: 44. a 80. Graiciar, 36. Čihák

Diváci: 0

Utkání mezi dorostenci Viktorie Plzeň a Sparty Praha se odehrávalo ve vysokém tempu a hře nechyběl důraz, rychlost a nasazení. Hned od úvodních minut se Plzeňanům dařilo kombinovat a vytvořili si několik příležitostí, které většinou končily zblokovanými, nebo nepřesnými střelami. Hra byla spíše vyrovnaná a ačkoli se domácí do blízkosti soupeřovy branky dostávali častěji, Sparané byli před tou plzeňskou nebezpečnější. Sparta se ujala vedení, když po zisku míče zužitkovala rychlou akci z pravé strany. Červeno-modrým se podařilo vyrovnat po rozehraném rohovém kopu, kdy si ideálně naběhl Čihák.

Do druhého poločasu vstoupili mladí viktoriáni velmi dobře a šli do vedení. Pěknou spolupráci po ose Petr - Pihrt zakončil pohotově Graiciar. Hosté v tento okamžik ještě přidali a vytvořili si několik nebezpečných příležitostí. V závěru utkání nevycházela Plzni přechodová fáze a často tak řešila zakládání útoku dlouhou přihrávkou, z čehož pramenily časté ztráty. V samém závěru se soupeř rozhodl zariskovat a na standardní situaci poslal všech jedenáct hráčů. Hráčům Viktorie se podařilo po odbránění podniknout protiútok do prázdné branky. Graiciar zakončil na konečných 3:1.

hodnocení trenéra

"Za výkon musíme tým pochválit, nebo předvedená hra a i individuální výkony splňovaly povětšinou vysokou úroveň. Hráče však musíme dále nabádat, aby stejné výkony opakovali i v dalších utkáních," říká trenér Martin Kastner.