30. 12. 1899    

8. kolo / Neděle 27. 9. 2015, 10:00 /

8. kolo / Neděle 27. 9. 2015, 10:00

SK Slavia Praha

3:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda (52´ Holík), Kapuscinský, Kadar, Ryška – Petr, Pohry, Vais (56´ Řezáč), Vilček (72´ Buranský), Graiciar, Arzberger (65´ Brudna)

statistiky

Branky Viktorie: 28. Graiciar, 69. Brudna

Diváci: 0

V úvodu utkání si hosté vytvořili mírný tlak a dobře kombinovali. Tempo se začalo stupňovat a soupeře viktoriáni zatlačili k pokutovému území. Vytvořili si několik dobrých příležitostí, ve kterých ale brzdila Plzeň nepřesnost v zakončení. Slavia se do kombinační hry příliš nedostávala, ale po jednoduchém založení svých akcí byla vždy důrazná, získávala tak míč a jako první se dostala do vedení. Velkou chybu v rozehrávce potrestala rychlým kontrem. Viktorii se sice podařilo srovnat, když centr Kapuscinského na dvakrát zužitkoval Graiciar. Nicméně soupeř šel znovu do vedení, když si poradil s nabídnutou příležitostí po nepovedené malé domů.

Ve druhém poločase nekombinovali hosté již tak dobře, ale z hráčů byla cítit vůle výsledek otočit. Znovu však udělali plzeňští fatální chybu a soupeř znovu nemilosrdně trestal. Před koncem utkání ještě korigoval Brudna, kdy zakončoval přetažený centr. V závěrečných minutách vložili viktoriáni všechny síly do útoku, ale hra připomínala spíše takovou malou válku. V této fázi chyběl klid. Ještě jedna velká příležitost však přišla, ale zůstala jen u nepřesné střely do boční sítě.

hodnocení trenéra

„Zápas poznamenaly tři hrubé chyby, které Slavia dokázala potrestat. Nᚠvýkon nebyl špatný a zejména z prvního poločasu jsme mohli vytěžit výrazně víc. Soupeř byl výborně připravený na naši hru a svou trpělivostí a kvalitním řešením nabídnutých šancí utkání dotáhl do vítězného konce. Musíme se z těchto situací poučit a zkušenosti z takto vedených utkání použít do další práce,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.