30. 12. 1899    

2. kolo / Neděle 25. 10. 2015, 12:00 /

2. kolo / Neděle 25. 10. 2015, 12:00

FC Viktoria Plzeň

23:3

FC Rokycany

FC Viktoria Plzeň

Bezděkovský, Čeliš, Čermák, Červený, Daněk, Diviš, Doubek, Keltyčka D., Keltyčka T., Košik, Kyklhorn, Mertl, Motlík, Soukup, Prokop, Pytlík, Rádl, Štauber, Zarzycký

statistiky

Branky: Košik 3x, Rádl 3x, Štauber 3x, Doubek 2x, Keltyčka T. 2x, Motlík 2x, Soukup 2x, Čeliš, Čermák, Diviš, Keltyčka D., Kyklhorn, Zarzycký ŽK: ČK: Rozhodčí:

Diváci: 0

„Naše další utkání mělo náboj derby, jelikož jsme na ‚svém‘ hřišti na Vodních stavbách přivítali tradičního regionálního soupeře, tým FC Rokycany. Tak jako vždy, jsme si před utkáním stanovili několik úkolů, které jsme chtěli splnit a soustředit se na ně. Dnes to byla schopnost kvalitně obcházet soupeře v situacích jeden na jednoho a přesnost/kvalita zakončení,“ představuje trenér Vojta Křelina.

„I přesto, že výsledek utkání možná napovídá, že úkol kvality zakončení mohl být splněn, bohužel tomu tak nebylo. V koncovce jsme se často trápili a ona kvalita zakončení nám chyběla. Důkazem toho je statistika, kterou jsme si během utkání dělali - dalších minimálně deset šancí, kdy jsme již zakončovali takřka do prázdné brány z cca pěti metrů, pokaždé skončilo nad bránou. A to bohužel nebyly jediné neúspěšné příležitosti. Bylo na nás znát, jak nám chybí klid a lehkost v těchto situacích. Často jsme řešili situace zbrkle až naivně. A na tom musíme zapracovat. Víme, že to kluci v sobě mají, protože některé branky a akce, které jsme přetavily v góly, byly více než oku lahodící. Jen jich bylo na naše možnosti a potenciál stále málo. V druhém úkolu jsme na tom byli velice podobně. Určitý počet kliček byl povedený a pohledný, ale je to stále pod naše očekávání. Zvláště u některých. Nejvíce nás srážel první dotek, ve kterém jsme se v mnoha případech připravili o možnost kvalitně začít kličku,“ pokračuje Křelina.

„Dále pak využití nebo spíše nepoužití klamavých pohybů při provádění kličky samotné, čímž jsme soupeři strašně ulehčovali souboje a jenom s ním sváděli sprinterské závody. Často bylo vidět, že jsme pouze líní kličku provést, když to jde jenom prostým oběhnutím. Jenže to nebude fungovat vždy a to si kluci musí uvědomit. S přibývajícím věkem a zvyšující se kvalitou soupeřů to půjde čím dál méně. A v neposlední řadě někdy chybělo i potřebné sebevědomí kličku udělat. To ovšem souvisí s tréninkem - když bude klička zafixovaná kvalitně, tak si budu věřit a udělám jí. Ale to bez tréninku nejde. Kdo chce být lepší, musí pracovat i doma,“ přidává se trenér Marek Čeliš.

„Kluky přesto musíme pochválit za bojovnost, nasazení a snahu provádět to, čím se chceme prezentovat. To, že se nám něco daří více a něco méně, je normální. Pomáhá nám to ukázat, na co se musíme společně zaměřit a pilovat. To je to, co si musíme z dnešního utkání odnést především,“ uzavírá Čeliš.