30. 12. 1899    

17. kolo / Neděle 3. 4. 2016, 13:15 /

17. kolo / Neděle 3. 4. 2016, 13:15

FC Viktoria Plzeň

3:1

(0:0)

FK Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Mařík - Brož (55. Klich), Hranáč, Uzlík, Bartůněk, Kraml, Zajíček (74. Valeš), Šulc, Heller, Štursa, Remiᚠ(67. Žižka).

statistiky

Branky Plzně: 58., 67. Uzlík, 74. Bartůněk

Diváci: 0

Úvod utkání byl vyrovnaný, akce se střídaly na obou stranách, ale ani jedno mužstvo se do vyložené příležitosti nedostalo. Hosté hráli v prvním poločase s velikým nasazením a viktoriánům dělalo problém se dostávat do zakončení především kvůli nepřesnostem v předfinální fázi. Hodně útočných akcí skončilo nepřesnou průnikovou přihrávkou nebo nepřesnou zpětnou přihrávkou.

Do druhé poločasu domácí nevstoupili dobře. Ve 42. minutě plzeňští nechali v pokutovém území volného hráče, který hlavou dostal Jablonec do vedení. Oproti poločasu prvnímu však začali ve hře více dominovat, ubylo ztrát míče a zpřesnili činnost v okolí pokutového území. Výsledkem byly šance na vyrovnání. Štursa a Šulc neproměnili, až Uzlík se trefil hlavou v 58. minutě po centru Kramla. V 67. minutě Plzeň otočila skóre, když po kombinaci Remiáše s Bartůňkem byl druhý jmenovaný faulován v pokutovém území a Uzlík penaltu proměnil. Třetí branku vstřelil Bartůněk, který z úhlu prostřelil do té doby dobře chytajícího brankáře Mazánka. V závěru ještě hosté nastřelili břevno.

hodnocení trenéra

„V zajímavém utkání hodnotíme pozitivně především herní projev ve druhém poločase. Zpřesnit naší činnost ve finální fázi je téma, kterému se budeme věnovat,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.