4. 10. 2016    Juniorka - reportáž

Dvoubrankové vedení nestačilo, Junioři prohráli v Hradci Králové 4:2

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Pondělí 3. 10. 2016, 15:00 /

9. kolo / Pondělí 3. 10. 2016, 15:00

FC Hradec Králové

4:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Hradec Králové

Lindr – Dostál (61. Zbudil), Vyšehrad, Václavek, Holeš – Krátký, Habrman (55. Brokeš), Zorvan, Vobejda (90+2. Šejvl), Novák D. – Pázler (88. Chocholatý)

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Skála (85. Havel), Brožík, Novák R., Vukajlovič – Sedláček (42. Graiciar), Hlavatý, Kule (61. Kopřiva), Hašek – Suchan, Matějka

statistiky

Branky: 70. (pen.) a 88. Pázler, 76. Vyšehrad, 81. Zbudil – 32. Matějka (pen.), 47. Suchan ŽK: Holeš – Hlavatý, Kopřiva

Diváci: 0

Už tři prohry v řadě mají na svém kontě Junioři Viktorie Plzeň. V posledním utkání sice vedli v Hradci Králové ještě v 70. minutě o dvě branky, domácí ale v posledních minutách skóre otočili a vyhráli 4:2.

Do první šance zápasu se dostali po pár minutách hry viktoriáni, ale domácí brankář dobře vyběhl a zneškodnil střelu Matějky. Netrvalo dlouho a práci měl i gólman Plzně. Proti němu totiž po pravém křídle mířil Pázler, jehož střelu musel Sváček vyrazit na roh. Na další velkou šanci diváci čekali do 32. minuty. Přímý kop jen pár metrů z prostoru před vápnem se totiž zastavil na ruce Holeše a následoval pokutový kop. Ten LukᚠMatějka s přehledem proměnil a poslal tak Viktorku do vedení.

Krátce po změně stran se Viktoria radovala znovu. Hlavatý nahrál z pokutového území zpět před velké vápno na Jana Suchana, který podařeným obstřelem poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Aktivní hra ze strany Západočechů i nadále pokračovala a jen díky pohotovým zákrokům Lindra se skóre dál neměnilo. Hradec se dočkal necelých dvacet minut před koncem základní hrací doby. Novák nejdříve napálil břevno, vzápětí ale zahrál ve vápně rukou Hašek, takže se penalta kopala i na branku hostů a Jan Pázler snížil na 1:2. Domácí tým gól nabudil a po chvíli dokázal vyrovnat. Pázler poslal míč před branku, kde byl LukᚠVyšehrad, jenž neměl složitou situaci.

Viktorka si mohla chvíli po domácím vyrovnání vzít své vedení zpět. Skvěle ale zabránil na brankové čáře Krátký, takže se hosté radovat nemohli. Radost naopak byla na straně Hradce, ten se totiž nepřestal tlačit dopředu. Nejdříve se z přímého kopu do míče opřel v pokutovém území Vyšehrad, jehož střela možná už skončila za brankovou čárou. Ovšem následná prudká dorážka Aleše Zbudila už sí rozvlnila, takže se Východočeši dostali do vedení. Definitivní tečku za vítězstvím domácím přidal dvě minuty před koncem znovu Pázler, který hlavičkou stanovil konečný výsledek na 4:2.