30. 12. 1899    

13. kolo / Sobota 5. 11. 2016, 11:00 /

13. kolo / Sobota 5. 11. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:2)

FK Mladá Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Šulc – Renza, Kolerus, Jílek, Šimek – Koželuh, Brýla (52. Královec) – Drtil (36. Krátký) – Nováček (52. Mertl), Patrovský, Pešek (36. Sabol)

statistiky

Branka Viktorie: 63. Mertl

Diváci: 0

Úvod utkání patřil hostům, kteří šli ve 13. minutě do vedení, když se v pokutovém území otočil útočník Boleslavi kolem bránícího hráče a předložil míč před prázdnou branku – 0:1. Hned minutu nato ve 14. minutě to již bylo 0:2. David Pech prošel obranou Viktorie a vsítil branku k levé tyči plzeňské branky. Po tomto inkasovaném gólu se osmělili i domácí. Svoji šanci nevyužili TadeᚠDrtil ani Josef Koželuh, a tak se šlo do kabin s dvoubrankovým mankem.

Ve druhém poločasu měla mírnou převahu Viktoria Plzeň. Bohužel po rychlém protiútoku soupeře to již bylo 0:3. Na konečných 1:3 snižoval v 63. minutě Šimon Mertl. V závěru zápasu již branka, by si Vikotoriáni vypracovali další dvě slibné šance, nepadla.

hodnocení trenéra

„Soupeři je potřeba pogratulovat k vítězství, které je zasloužené. Jejich hra v individuálním i skupinovém projevu v obou fázích hry nepostrádala - tak jako u nás - rychlost, dynamiku a agresivitu. Velké rezervy vidíme v přepínání do defenzivy, kde místo pohybu proti soupeři, ustupujeme a protihráči tak mají velký čas i prostor pro rozvinutí své ofenzivy. Taktéž je potřeba zaktivnit pohyb hráčů do soupeřova pokutového území ve větším počtu hráčů. Toto jsou hlavní témata do tréninkového procesu v závěru podzimní části soutěže,“ hodnotí zápas trenér Štěpán Havránek.