6. 3. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka zůstává na jaře neporažena, se Slavií hrála bez branek

FC Viktoria Plzeň

19. kolo / Pondělí 6. 3. 2017, 13:00 / Luční

19. kolo / Pondělí 6. 3. 2017, 13:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:0

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Vacovský, Teršl, Skála (78. Vukajlovič) – Rychnovský, Mudra, Hlavatý, Havel (69. Suchý) – Kopřiva (60. Debellis) – Sedláček.

SK Slavia Praha

Otáhal – Krejdl, Žežulka, Kodr, Mareš – Prošek, Kocourek (C), Jakab, Čermák – Bjeloš (74. Zoubek), M. Lauricella (69. Prosek).

statistiky

ŽK: 27. Skála, 52. Kadar, Rozhodčí: Matějček – Koval, Vitner.

Diváci: 80

Tým trenéra Pavla Horvátha získal proti pražské Slavii bod za bezbrankovou remízu. V závěru zápasu měl šance rozhodnout klání ve svůj prospěch, ale nepodařilo se.

Do první větši gólové šance se dostali domácí fotbalisté. Jiří Sedláček se díky důrazu v souboji na krají pokutového území probojoval do příležitosti, nicméně tváří v tvář brankáři Otáhalovi zamířil jen do břevna. O pár minut později dostal výbornou přihrávku Rychnovský, který našel opět Sedláčka, jenž však těsně minul odkrytou svatyni Pražanů. Úvodní část zápasu tak skončila bez branek.

Ta druhá nabízela řadu rychlých a nebezpečných protiútoků. Nejprve se k nebezpečné ráně dostal hostující Kocourek, nicméně Dominik Sváček jeho zakončeno vyrazil do břevna. V závěru zápasu Viktoria založila hned několik nadějných přečíslení, gólově se ovšem neprosadila. Nejprve byl Hlavatému odpískán útočný faul po dosažení branky, posléze Rychnovského přihrávka zamířila přímo do mezery mezi dvěma hráči Plzně. Oba týmy si tak rozdělily po bodu.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Za mého působení u juniorky to byl nejsilnější soupeř, s kterým jsme hráli. My jsme se mu ale vyrovnali a měli několik velikých šancí, stejně jako oni. Bohužel nepadl žádný gól, samozřejmě tam ale bylo mnoho pozitivních věcí. Každopádně nevyužité šance mě hodně mrzí, přečíslení bylo spoustu a my jsme je nedokázali vyřešit. Máme na čem pracovat.“