9. 4. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři porazili Hradec Králové a poosmé v řadě nenašli přemožitele

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Neděle 9. 4. 2017, 11:00 / Luční

23. kolo / Neděle 9. 4. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Matějů (61. Kadar), Vacovský, Teršl, Janža (61. Skála) – Hlavatý, Mudra – Rychnovský, Chrien (51. Kopřiva), Havel (83. Debellis) – Poznar (46. Krmenčík).

FC Hradec Králové

Dunda – Václavek (C), Holeš, Zbudil, Brokeš, Střelec (66. Chocholatý), Dostál (75. Kollár), Bláha (76. Petřík), Bederka, Miker, Hynek (66. Šedivý).

statistiky

Branka: 53. Kopřiva, ŽK: Vacovský, Mudra, Krmenčík – Střelec, Miker, Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Kožár.

Diváci: 115

Skvělá forma juniorského týmu Viktorie Plzeň pokračuje i nadále. Viktoriáni posilněni hráči z áčka porazili Hradec Králové 1:0, když se o jediný zásah postaral dvě minuty po příchodu na hřiště Jakub Kopřiva.

Viktoria Plzeň posílena o několik hráčů z A-týmu vstoupila do zápasu aktivně a prakticky od prvních minut držela otěže zápasu pevně ve svých rukou. Východočeši postavili v Luční hodně pevný obranný blok a vyčkávali, s čím na ně domácí celek přijde. Plzeňanům se ovšem prakticky celou první část nedařilo výrazněji ohrozit gólmana Dundu. Hradecký brankář musel pouze párkrát být na pozoru, aby lapil střelu z dálky, ostatní pokusy Západočechů létaly mimo.

Po nezáživném prvním dějství se do hry podíval i reprezentační útočník Michael Krmenčík, jenž si odpykával v lize trest za karty. Paradoxně to nicméně nebyl plzeňský střelec, který otevřel skóre zápasu. Rovněž střídající Jakub Kopřiva zkusil nenápadnou střelou své štěstí ze střední vzdálenosti a jeho pokus prošel za záda brankáře Dundy, který nebude mít po této brance určitě čisté svědomí. Zbytek utkání se nadále odehrával v plzeňské režii. Hosté Sváčka prakticky neohrozili a odjeli po nevýrazném výkonu domů s prázdnou.

Junioři tak poosmé za sebou v lize bodovali a nadále stoupají tabulkou vzhůru.