30. 12. 1899    

6. kolo / Sobota 16. 9. 2017, 16:15 / Městský stadion

6. kolo / Sobota 16. 9. 2017, 16:15
Městský stadion

FC Slovan Liberec

2:3pen

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Duleba – Wydrzynski (36. Hanl), Mazánek (68. Kříž), Suk, Hudák (C), Netušil, Kul'ha, Beníček, Drozen, Myslivec (53. Štěrba), Löffler.

FC Viktoria Plzeň

Kunesch – Prokop (48. Čermák), T. Keltyčka, Vach, Vinš (48. Mertl) – P. Pracht, Falout (C) – I. Vonásek (61. Kule), D. Keltyčka (48. D. Pracht), Doubek (36. J. Vonásek) – Rádl (36. Čeliš).

statistiky

Branky: 46. Löffler, 53. Löffler – 19. P. Pracht, 48. J. Vonásek, Penalty: 2:4, Rozhodčí: Erlebach – Lopuszynski, Havel.

Diváci: 17

hodnocení trenéra

Štěpán Havránek (FC Viktoria Plzeň): „Utkání se hrálo za stálého hustého deště. V prvním poločase jsme byli mužstvem, které lépe kombinovalo a vytvářelo si brankové příležitosti. V 19. minutě vstřelil krásnou branku střelou z 20 metrů Patrik Pracht. Následně jsme trochu polevili a pustili soupeře do hry. Naštěstí si naše obrana s útočníky Liberce poradila bez větších potíží. Konec prvního dějství jsme znovu hru kontrolovali. Do druhého poločasu jsme chtěli zvýšit počet našich střel, být stále přesní a rychlí v mezihře a přidat další branku. Bohužel ve 46. minutě po našich dvou prohraných osobních soubojích ve středu hřiště soupeř srovnal na 1:1. Dvě minuty nato jsme šli opět do vedení, když Marek Čeliš našel hezkou přihrávkou Jana Vonáska, který se chytře dostal za záda obránce Liberce – 1:2. Nicméně to byl domácí celek, který vsítil poslední branku po našem nepřesně zahraném rohovém kopu. Následné pokutové kopy zvládli kluci na jedničku. Všichni hráči s přehledem proměnili své pokusy a Honza Kunesch v brance dvě „desítky“ chytil. Celkově jsme spokojení s týmových výkonem, který byl plný energie a herního nadšení. Možnosti ke zlepšení vidíme v technicko-taktické kvalitě jednotlivců v řešení mikrosituací.“