10. 3. 2019    Juniorka - reportáž

Juniorka vyhrála v Teplicích! Vítězný gól dal obránce Hranáč

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Neděle 10. 3. 2019, 10:30 / Na Stínadlech

21. kolo / Neděle 10. 3. 2019, 10:30
Na Stínadlech

FK Teplice

1:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Teplice

Plachý – Knapík, Moncevičs, Válek, Švejda, Vobecký (83. Jelínek), Radosta, Kuchař, Vepřovský (73. Novák), Kormunda, Ondrášek.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – O. Pek, Hranáč, Míka (19. Plecitý), Svoboda – Uzlík, J. Pek (69. Pavlík) – Ekpai (89. Brož), Hezoučký (83. Pecháček), Selnar (53. Řezáč) – Kepl.

statistiky

Branky: 45. Vepřovský (pen.) – 36. Uzlík, 75. Hranáč, ŽK: Ondrášek, Válek, Moncevičs, Novák – Plecitý, Pavlík, Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Kubr.

Diváci: 50

Třetí výhru v řadě si připsala juniorka Viktorie Plzeň pod vedením trenéra Pavla Horvátha. V Teplicích vyhrála 2:1 po gólech Václava Uzlíka a Robina Hranáče. Týmu U21 vypomohl také z áčka vypůjčený Ubong Ekpai.

Viktoria měla první příležitost v sedmé minutě, kdy mohla pláchnout do brejku, ale vše bohužel skončilo nepřesnou přihrávkou. Tým trenéra Pavla Horvátha dobře bránil a soupeře do žádných větších šancí nepouštěl, navíc se po půlhodině a několika minutách hry zaslouženě dočkal prvního gólu. Povedenou ranou z hranice pokutového území po přihrávce Ubonga Ekpaie skóroval Václav Uzlík. Teplice v závěru poločasu ale vybojovaly penaltu, kterou proměnil David Vepřovský. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ve druhém dějství panoval vyrovnaný stav velice dlouho, zajímavá pak byla závěrečná čtvrthodina hry. Nejprve poslal Plzeňské do vedení obránce Robin Hranáč, který se prosadil hlavičkou po rohovém kopu, kdy dobře odcentroval Petr Řezáč. Poté vyrovnali domácí, ale branka neplatila kvůli ofsajdu. Deset minut před koncem zahrával penaltu viktorián TomᚠKepl, branku Plachého ale přestřelil. Červenomodří však již své vedení dokázali udržet a získali důležité tři body do tabulky.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, ale opět z toho bylo trochu zbytečně drama. V prvním poločase jsme měli čtyři až pět šancí, soupeř pouze jednu, kdy srovnal po naší chybě z penalty. Ve druhé půli jsme opět měli nějaké šance a z rohu jsme rozhodli, navcí jsme ještě nedali penaltu.“