1. 12. 2014    Juniorka - reportáž

Juniorka zakončila podzimní část výhrou, České Budějovice porazila 5:0

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Pondělí 1. 12. 2014, 13:30 /

21. kolo / Pondělí 1. 12. 2014, 13:30

FC Viktoria Plzeň

5:0

(3:0)

SK Dynamo Č. Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Čihák, Piroch, Doležal, Medveděv, Mlynařík (73. Vávra), Šíša (58. Lešek), Koudelka, Hradecký (68. Domabyl), Glazer (79. Denk), Černý.

SK Dynamo Č. Budějovice

Coufal – Podráský, Tušer, Křiváček, Held, Horák, Čadek, Pěnka, Schetler, Mácha, Vít

statistiky

Branky:12. Podráský (vla.), 32., 87. Černý, 44. Piroch, 86. Čihák, ŽK: Čadek (CEB) Rozhodčí:Kožár – Hrabovský, Štrincl

Diváci: 0

Na konci září Juniorka Viktorie Plzeň prohrála s Příbramí, od té doby ale výběr trenéra Kohouta nenašel přemožitele. Západočeši se s podzimní částí Juniorské ligy rozloučili hladkou výhrou 5:0 nad Českými Budějovicemi a natáhli sérii bez porážky na devět zápasů. Daniel Černý se trefil dvakrát a s dvaceti góly dál vládne tabulce střelců.

Juniorka Viktorie na hosty z jihu Čech vlétla a od začátku zápasu šla jasně za vítězstvím. Po úvodním oukávání přišel první gól zápasu, ve 12. minutě si srazil míč do vlastní sítě českobudějovický Podráský.

Domácí dobře bránili a plzeňský brankář Šiman příliš práce neměl. Na druhé straně bylo živo rozhodně více. Ve 32. minutě dostal hezkou přihrávku do vápna Daniel Černý a plzeňský ostrostřelec se ranou k tyči nemýlil – 2:0.

Hráče Dynama nejvíc trápila finální fáze protiútoků, když už to vypadalo, že si hosté vytvoří zajímavou příležitost, přišla špatná přihrávka a míče se chopili červenomodří. V závěru první půle se dostal k balonu po rohovém kopu kapitán Viktorie Jiří Piroch, měl dost času na zakončení a přidal třetí gól do jihočeské branky. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro Viktorii Plzeň.

Po změně stran se hráči Českých Budějovic snažili rychle vrátit do zápasu, zvýšili aktivitu a tlačili se do plzeňské obrany. V 51. minutě byl v dobré střelecké pozici Čadek, Šiman ho ale vychytal. Postupem času tlak hostů opadával, Viktoria si hlídala vedení a vyrážela do nebezpečných brejků. Koudelka v 78. minutě vypálil tvrdou střelu z dálky a Coufal měl plné ruce práce, aby míč vyrazil na roh. V 86. minutě už byl ale brankář hostů krátký na hlavičku Adama Čiháka, po rohovém kopu Viktorie – 4:0.

Ihned po rozehrávce se domácí opět zmocnili míče a rychle se dostali k brance Českých Budějovic. Daniel Černý se uvolnil, vystřelil přesně a svým dvacátým gólem v Juniorské lize stanovil konečný výsledek zápasu. FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 5:0