25. 5. 2015    Zápas

Junioři nedali Třinci šanci a vyhráli 4:1

FC Viktoria Plzeň

37. kolo / Pondělí 25. 5. 2015, 15:00 / Luční ulice

37. kolo / Pondělí 25. 5. 2015, 15:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

4:1

(3:1)

FK Fotbal Třinec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Mlynařík, Kule, Denk, Šíša – Hradecký, Doležal (67. Novák) – Ruml, Provod, Hrdlička (77. Matějka) – Hejda (58. Sedláček)

FK Fotbal Třinec

Rohel (46. Brych) – Matoušek, Minařík, Čelůstka, Kubáň (88. Michalisko) – Turoň (77. Bujok), Ferenc, Puczok (52. Pustka), Martynek – Gomola, Gavlák (72. Lanc)

statistiky

Branky: 12. Provod, 16. Denk, 42. Doležal, 52. Hrdlička - 6. Čelůstka ŽK: Sedláček – Kubáň, Martynek, Ferenc Rozhodčí: Hrabovský – Hock, V. Paták

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v rámci 37. kola Juniorské ligy utkal na domácím hřišti s hráči Třince. Výběr trenéra Kohouta šel od začátku utkání jasně za vítězstvím a po brankách Provoda, Denka, Doležala a Hrdličky vyhrál 4:1.

Jako první se prosadili Slezané, v 6. minutě se v hlavičkovém souboji prosadil Marek Čelůstka. Za dalších šest minut se Plzeňským podařilo srovnat, když hned jejich první střelecký pokus v zápase skončil v síti Rohela. Brankář Třince byl však bezmocný, centr spoluhráče totiž do prázdné brány uklidil na zadní tyči zapomenutý LukᚠProvod.

Neuběhly ani čtyři minuty hry a diváci viděli již třetí branku utkání. Po standardní situaci se hlavičkou prosadil Patrik Denk. Poté se hrálo převážně ve středu hřiště, a když už se Viktoria dostala do šance, její branka nebyla uznána pro ofsajd. Zvýšeno na 3:1 tak bylo až ve 42. minutě, o což se postaral Jakub Doležal.

Hosté na začátku druhého poločasu sice zamíchali sestavou, a to včetně brankářského postu, úspěch to však nepřineslo. Právě naopak. Střídající gólman Brych inkasoval již po šesti minutách z kopačky Vítězslava Hrdličky. Na hřišti se také začalo přiostřovat a sudí čím dál častěji vytahoval žlutou kartu.

Pátou branku mohli Viktoriáni vsítit rychlém protiútoku, brankář Brych však balón vyrazil na rohový kop. Pár minut před koncem mohli Slezané snížit z penalty. Míč si na pokutový puntík postavil TomᚠMatoušek a zvolil přízemní střelu k tyči, gólman domácích Jakub Šiman však dokázal zasáhnout.