27. 8. 2014    U19 - reportáž

Viktoria Plzeň U19 porazila Slavii Praha, Ondřej Ruml vstřelil hattrick

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Středa 27. 8. 2014, 11:00 / Horní Počernice

1. kolo / Středa 27. 8. 2014, 11:00
Horní Počernice

SK Slavia Praha

2:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal – Gillian, Broukal, Tichý (55. Doležal), Routek - Pecháček (72. Ščuka), Batka, Valenta, Písačka (27. Kocourek, 86. Vavrouš)- Jakab, Veselý (55. Badocha)

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Boček (86. Novák), Petr, Debelis (73. Ritschel), Hašek (77. Skála) - Kule, Brožík, Provod (59. Kopřiva), Matějka (55. Sedláček) - Průcha, Ruml

statistiky

Branky: 72. Badocha, 79. Jakab - 8., 33., 48. Ruml ŽK:Valenta - Boček, Průcha Rozhodčí: Vlček – Musil, Šástka

Diváci: 0

Viktoria Plzeň U19 vyhrála už třetí zápas v řadě, když v dohrávce 1. kola dorostenecké ligy vyhrála nad Slavií Praha 3:2. Všechny góly západočeského týmu vstřelil Ondřej Ruml!

Viktoria do zápasu se Slavií vstoupila aktivně. Hrála ofenzivní, líbivý fotbal a domácí tým jasně přehrávala. Západočeskému týmu vycházely kombinační akce, se kterými měl soupeř velké problémy. Po půl hodině hry vedla Plzeň po dvou povedených brankách Ondřeje Rumla 2:0. Svěřenci trenéra Žiláka měli i další šance, ale bohužel je nedokázali proměnit. Slavia v první půli zahrozila pouze z jedné standardní situace, ale ze závaru před brankou gól nepadl.

I po změně stran dominovali na hřišti hráči Viktorie Plzeň a ve 48. minutě zvýšil už na 3:0 opět Ondřej Ruml, který tak zkompletoval hattrick. Poté ovšem Slavia zjednodušila hru, nakopávala dlouhé balóny a Viktorii se přestalo dařit vyhrávat osobní souboje. Domácí si díky tomu začali vytvářet šance, v 59. minutě vytáhl Juraši parádní zákrok, ale tlak stále gradoval. Slávisté v 73. a v 79. minutě dokázali snížit na rozdíl jediné branky a až do závěrečného hvizdu byla Plzeň pod tlakem. Zasloužené vítězství už si ale viktoriáni pohlídali.

hodnocení trenéra

„Do 60. minuty jsme v utkání dominovali a byli jasně lepší. Pak jsme sice znejistěli, dostali dva góly, ale vítězství jsme si pohlídali. Myslím, že je to pro nás zasloužená výhra. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Ondry Rumla, který dal tři krásné góly,“ hodnotí trenér Jiří Žilák.