30. 12. 1899    

11. kolo / Sobota 20. 9. 2014, 11:00 /

11. kolo / Sobota 20. 9. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:0)

AC Sparta Praha

FC Viktoria Plzeň

Juraši, Brožík, Ruml, Kule, Petr (75. Skála), Průcha, Boček (75. Novák), Matějka (71. Krušina), Sedláček, Hašek (82. Svoboda), Debellis (60. Provod)

statistiky

Branka Viktorie: 40. Sedláček

Diváci: 0

Tradiční rival plzeňské Viktorie přijel o uplynulém víkendu bojovat o ligové body na západ Čech. Plzeňané ovšem nechtěli dát svou kůži lacino a akcie Pražanů často držel nad vodou pouze hostující brankář.

Sparta měla aktivní vstup do utkání a hned v úvodu trefili hosté po přímém volném kopu tyč Jurašiho branky. Následně se hra vyrovnala a ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit stoprocentní brankovou příležitost. Na branku se čekalo až do závěru první půle. Ve 40. minutě se po krásné akci na levé straně a přihrávce Haška trefil Sedláček.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí borci, kteří měli šance rozhodnout zápas. Matějku však vychytal brankář hostů a Haškova střela skončila vedle branky. V 60. minutě hosté po chybě plzeňské obrany vyrovnali a také si vytvořili několik dobrých příležitostí. V závěru se hra přelévala, ale žádný tým se již střelecky neprosadil.

hodnocení trenéra

„Ve vyrovnaném utkání měly oba týmy pasáže, kdy soupeře přehrávaly. V náročném utkání si připisujeme bod za spravedlivou remízu,“ říká trenér Jiří Žilák.