30. 12. 1899    

16. kolo / Sobota 25. 10. 2014, 11:00 /

16. kolo / Sobota 25. 10. 2014, 11:00

FK Meteor Praha VIII

1:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Adamovič - Krušina (70. Debellis), Brožík, Novák (46. Průcha), Kule - Skále (85. Petr), Polom, Provod, Matějka (57. Sedláček) - Ruml, Hašek (74. Ritschel).

statistiky

Branky Vitkorie: 8. Provod, 47. PK Hašek, 53. Brožík

Diváci: 0

V prvních půl hodině byla Viktoria lepším týmem. Dařila se kombinační hra a zaslouženě se Plzeň ujala vedení . V 8.min Haškův centr usměrnil Provod do sítě. Stejný hráč ještě nastřelil tyč a další dvě dorážky vykopávali domácí obránci z prázdné branky. V závěru prvního poločasu se hra vyrovnala a Meteor měl několik nebezpečných standardních situací. Hned v první minutě druhého dějství Hašek vystihl rozehrávku Meteoru a po jeho centru byl v pokutovém území faulován Provod. Penaltu Hašek proměnil. Na 3:0 zvýšil po standardní situaci Brožík. Pak už Viktoria kontrolovala hru, navýšit skóre se už bohužel nepodařilo. V závěrečné čtvrthodině Západočeši nejprve nabídli domácím možnost snížit po faulu ve vápně, ale brankář Adamovič nařízenou penaltu chytil. Meteor zkorigoval výsledek až v 84.min, po nedůsledném bránění v pokutovém území se prosadil Hejda.

hodnocení trenéra

„S tvrdou hrou domácího celku jsme se velice dobře vyrovnali. V poslední patnáctiminutovce jsme vypadli z koncentrace a tempa hry. Rychle nám narůstaly nevynucené ztráty. Tady se nám určitě otevírá prostor pro zlepšení. Vítězství je pro nás zasloužené a jsme rádi, že se nám v nelehkém utkání, hraném na těžkém terénu podařilo získat tři body," hodnotí zápas trenér Žilák