30. 12. 1899    

15. kolo / Neděle 15. 3. 2015, 10:15 /

15. kolo / Neděle 15. 3. 2015, 10:15

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FK Dukla Praha

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Svoboda (65. Pfejfer), Končal (55. Künstner), Vacovský, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (65. Šifra), Kulhánek (50. Soušek), Pinc

statistiky

Branky Viktorie: 27. Vacovský, 30. Končal, 74. Pinc

Diváci: 0

První jarní utkání odehráli o víkendu mladší dorostenci U17. V neděli přijela do Luční ulice Dukla Praha, se kterou sedmnáctiletí viktoriáni na podzim remizovali 4:4, na následné pokutové kopy byla Dukla úspěšnější. Plzeňané jí tak měli co vracet.

Domácí se do svého soupeře zakousli hned od prvních minut a vytvářeli si velké brankové příležitosti, které však do 27. minuty zůstaly nevyužité. Po centru z trestného kopu Pavlíka otevřel skóre Vacovský a o tři minuty později zvýšil po faulu na Kulhánka z pokutového kopu Končal. Další branky padaly až ve druhém poločase. Po hezké kombinační akci zvýšil v 74. minutě Pinc na 3:0, nulu na svém kontě si však domácí brankář Šampalík nepřipsal. Mudra podcenil kombinaci před vlastní brankou a nabídl Dukle snížení.

„V zápasech s Duklou Praha pravidelně padá více branek, oba týmy hrají ofenzivní fotbal a stejně tak často hráči vytváří v konstruktivní rozehrávce chyby a soupeř získává brankové příležitosti. To byl také případ naší obdržené branky. Oproti podzimu však bylo ve hře obou týmů méně chyb a hrál se opravdu pohledný fotbal. Naši hráči zvládli navázat na kvalitní hru z poslední přípravy s Brnem, ale stejně jako v tomto zápase jsme nevydrželi udržet kvalitu a koncentraci až do posledních minut. Proti individuálně silným hráčům Dukly si vítězství vážíme, ale důležité bude hru opakovat v dalších zápasech,“ uzavírá trenér Václav Mrázek.