30. 12. 1899    

20. kolo / Neděle 19. 4. 2015, 11:00 /

20. kolo / Neděle 19. 4. 2015, 11:00

FC Hradec Králové

2:1pen

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Svoboda (65. Řezáč), Vacovský, Suchý, Pfejfer (65. Ryška), Pavlík, Mudra, Künstner (60. Tomášek), Šifra (55. Končal), Kulhánek (65. Soušek), Pinc

statistiky

Branka Viktorie: 20. Mudra Penalty proměnili: Končal, Pinc, Suchý, Pavlík, Soušek, Ryška, Šampalík, Mudra. Neproměnil: Řezáč

Diváci: 0

Podzimní utkání s “Votroky“, které se hrálo v Plzeňské Luční ulici, nabídlo kvalitní fotbal, kdy se po velice dobrém výkonu radoval z vítězství hostující Hradec. V neděli se odehrála odveta na stadionu Bavlna v Hradci Králové a utkání skončilo nerozhodně 1:1. Na penalty byli šastnější domácí hráči a za vítězství 9:8 si připsali druhý bod v zápase.

Svou kvalitu předvedli domácí potrestáním chyb v obraně hostů a po opakovaném zaváhání hostujících obránců šli už v osmé minutě do vedení. Plzeň si ale dále dokázala držet kontrolu nad míčem a ve 20. minutě vyrovnal Mudra. Hosté vstřelili ještě další branku, ta ale nebyla pro ofsajd uznána.

V druhém poločase měli domácí velkou šanci jít do vedení při nájezdu Preclíka, tu mu ale zneškodnil plzeňský brankář Šampalík. Hosté byli stále silnější v kombinaci a v držení míče než domácí, vypracovali si i další šance, ale branku už se nepodařilo vstřelit ani jim. V pokutových kopech se hráči dlouho nemýlili. V osmé sérii Šampalík domácímu hráči penaltu chytil, ale rotující míč skončil zpět v brance. Následně kopal za hosty z Plzně mladý Řezáč, kterému domácí brankář Ikizgül penaltu chytil a získal tak pro domácí druhý bod.

hodnocení trenéra

„S výkonem především v prvním poločase jsme spokojeni. Kluci silného soupeře herně přehrávali, získávali kontrolu nad většinou herního prostoru, chybělo jen tradiční proměňování vypracovaných šancí. Obdržená branka je velkou kaňkou na výkonu, protože se jednalo o nakupení individuálních chyb několika hráčů. V druhém poločase se s přibývajícím časem hra vyrovnala, začali jsme být nepřesní a do konce zápasu už to bylo hektické z obou stran,“ rekapituluje trenér Václav Mrázek.