30. 12. 1899    

17. kolo / Středa 15. 4. 2015, 16:15 /

17. kolo / Středa 15. 4. 2015, 16:15

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

AC Sparta Praha

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Kapuscinský (70´ Svoboda), Šastný, Kadar, Ryška – Řezáč, Pihrt, Petr – Arzberger (64´ Buranský), Brudna(60´ Vais), Kocourek (46´ Holík)

statistiky

Diváci: 0

Středeční dohrávka se Spartou slibovala již před samotným začátkem velmi atraktivní a náročnou konfrontaci. Sparta se prezentuje velmi kvalitní hrou, která je podpořena výsledky zaručující první místo.

Do zápasu šli viktoriáni s odhodláním praktikovat aktivní a odvážnou hru, ale především napadání v prvním poločasu nevycházelo, nebo domácí nebyli dostatečně odvážní. Soupeř tak měl šanci na přípravnou kombinaci a následně přechodovou fázi. Naopak rozehrávka Plzně byla často pod tlakem a tak červenomodří museli hru zjednodušovat. Díky aktivitě v poli se ale dařilo dostávat k odraženým míčům nebo zastavovat postupný soupeřův útok a přecházet tak do útočné fáze. Hra byla v prvním dějství spíše vyrovnaná. Viktoria měla více situací v pokutovém území Sparty, ale žádnou se nepodařilo využít. Soupeř se sice nedostával tolik do finální fáze, ale za to v ní byl důslednější a nebezpečnější. Bohužel díky situaci v samém závěru poločasu domácí inkasovali.

Ve druhém dějství se viktoriánům podařilo více dostat rozehrávku Sparty pod tlak a eliminovali tak plynulost přechodové fáze. Výběru trenéra Martin Kastnera se podařilo opět rozjet několik slibných akcí, ale vždy je nedokázali vyřešit ve finální fázi. Soupeř v závěru znovu udeřil a vstřelil druhý gól, když přesvědčivě vyřešil zaváhání v obraném postavení. Nařízenou penaltu v úplném závěru utkání Plzeň neproměnila a tak skóre zůstalo 0:2.

hodnocení trenéra

„Velmi náročné utkání s vyzrálým soupeřem bylo hráno ve vysokém tempu a splňovalo přísné měřítko. Pro nás je přínosem alespoň odkrytí některých chyb, které se pokusíme odstranit a další utkání znovu výsledkově zvládnout,“ hodnotí utkání trenér Kastner.