26. 7. 2015    Zápas

Junioři v prvním ligovém kole porazili Bohemians 1905

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 26. 7. 2015, 11:00 /

1. kolo / Neděle 26. 7. 2015, 11:00

Bohemians Praha 1905

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Bohemians Praha 1905

Dočekal – Malina (80. Charvát), Rothe, Havel, Kᚠ– Hubínek, Žaloudek, Vachoušek, Kostka (74. Přibyl) – Acosta (57. Kubec, 66. Kučera), Fotr (46. Grohmann)

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Čihák, Hejda (46. Novák), Průcha, Mlynařík (55. Lešek) – Matějů, Boček (38. Kule), Provod, Kučera (60. Doležal) – Ďuriš (60. Sedláček), Ruml

statistiky

Branky: 63. Provod (pen.) ŽK: Ďuriš, Ruml Rozhodčí: Kotalík - Vlček, Dobrý

Diváci: 0

Úvodní kolo Juniorské ligy proti sobě postavilo domácí celek Bohemians Praha 1905 a Viktorii Plzeň. Utkání nakonec rozhodla penalta v 62. minutě, kterou dokázal Provod proměnit a zajistit tak Viktorii tři body.

Plzeň odcestovala do hlavního města posílena o hráče prvního týmu. Od úvodní minuty dostali příležitost LukᚠHejda, Michal Ďuriš, Aleš Matějů nebo TomᚠKučera. Po úvodní vyrovnané půlhodině si Plzeň vypracovala tlak. Asi největší příležitost měl záložník Kučera, ale jeho pokus lapil domácí gólman Dočekal.


Druhý poločas s sebou přinesl oživení v řadách obou týmů a taky první výraznější šanci pro pražský celek, jenže střela Cabrery Acosty nebyla natolik důrazná, aby skončila gólem. Po hodině hry se radovali hosté z Plzně. Jeden z obránců domácího týmu totiž zahrál ve vápně rukou a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop Lukáše Provoda skončil v síti a Západočeši se tak mohli těšit z nabytého vedení. Klokani se snažili rychle odpovědět, ale pevná a důrazná obrana Plzně toho příliš nedovolila. Hosté mohli naopak udeřit z protiútoku, a to když se dostal do dobré příležitosti Ondřej Ruml, gólem však zaváhání domácích nepotrestal. V samotném závěru ještě zahrozili viktoriáni po rohovém kopu, avšak ani tato situace na skóre utkání nic nezměnila. Po závěrečném hvizdu se tak mohla ze zisku tří bodů radovat Viktoria Plzeň.