19. 10. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie ze Sparty žádné body neodvezli

FC Viktoria Plzeň

13. kolo / Pondělí 19. 10. 2015, 13:00 /

13. kolo / Pondělí 19. 10. 2015, 13:00

AC Sparta Praha

3:1

(3:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Sparta Praha

Štorc – Kadlec, Piško, Záviška (63. Cabadaj), Sáček, Kulhánek, Kitanovič (76. Císařovský), Čavoš (K), Juliš (70. Surmaj), Matoušek (63. Špaček), Čapek

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Doležal, Piroch, Provod, Sedláček (46. Kule), Mlynařík, Boček, Ruml (46. Vůch), Brožík (46. Kyndl), Čihák, Glazer

statistiky

Branky: 16. Kitanovič, 35. Čapek, 43. Čapek – 72. Piroch ŽK: Kitanovič - Čihák, Kyndl Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Arnošt.

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v rámci 13. kola Juniorské ligy utkali na Strahově se Spartou Praha. Svěřenci trenéra Schveinerta především v první půli nepodali optimální výkon a po první pětačtyřiceti minutovce prohrávali 3:0. Po změně stran aspoň čestný gól Viktorie vstřelil Piroch.

První poločas utkání patřil jednoznačně Spartě, která hosty ze západu Čech jasně přehrávala. V 16. minutě se domácí dostali do první větší šance a hned se radovali z gólu. Standardní situaci Matouška sice dokázal Juraši vyrazit, ale pouze k nohám Kitanoviče, který se z dorážky nemýlil a poslal Spartu do vedení - 1:0.

O tři minuty později mohl stejný hráč zvýšit vedení Sparty, ale Polom zaskočil za brankáře Viktorie a vykopl míč z brankové čáry. Ve 35. minutě si vzal míč na polovině hřiště Čapek, prokličkoval se až do vápna a přesnou střelou k tyči přidal druhý gól domácích – 2:0.

Viktoria stále byla pod tlakem a v útoku byla neškodná. Ve 43. minutě se Čapek trefil i podruhé po chybě hostující obrany – 3:0.

Plzeň do druhého poločasu vystřídala a na hřiště přišel Egon Vůch, posila z A-týmu Viktorie. Domácí tým si hlídal vedení a do hry se tak stále více dostávali hosté. V 72. minutě se plzeňští dočkali snižující branky, když si na centr z pravé strany nejvýše vyskočil Piroch a překonal Štorce v bráně Sparty. Závěr utkání už příliš zajímavého nepřinesl, a tak Sparta porazila na domácí půdě Plzeň 3:1.