5. 8. 2015    U19 - reportáž

LukᚠMatějka hattrickem sestřelil Brno a zařídil výběru U19 výhru 3:0

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Úterý 4. 8. 2015, 13:30 /

2. kolo / Úterý 4. 8. 2015, 13:30

FC Zbrojovka Brno

0:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Sváček - Debellis, Krušina (72. Skopový), Teršl, Vacovský - Skála (82. Šifra), Rychnovský, Suchý (80. Pavlík), Mudra (66. Havel) - Kopřiva (82. Duchoslav), Matějka.

statistiky

Branky: 13. Matějka, 59. Matějka, 67. Matějka

Diváci: 0

Viktoriánský výběr do devatenácti let má za sebou druhý ligový zápas. Po úvodní remíze s Hradcem Králové tentokrát svěřenci trenéra Žiláka hráli v Brně se Zbrojovkou a po střeleckém koncertu Lukáše Matějky Západočeši vyhráli 3:0.

Od úvodních minut bylo mužstvo Viktorie v útočné fázi aktivnější. První náznaky brankových příležitostí nevyužili Debellis a Kopřiva. Do vedení poslal hosty ve 13. minutě LukᚠMatějka po akci na levé straně a centru Mudry. V dalším průběhu prvního poločasu si domácí vypracovali sérii rohových kopů a standardních situací. Nicméně viktoriáni si se vším dobře poradili a do vyložené šance Brno nepustili. Při nebezpečném závaru dobře zasáhl Sváček. Po kombinačních akcích se Plzni naskytla možnost zvýšit vedení. Skálovi a Matějkovi chyběl vždy malý kousek.

Vstup do druhé poločasu vyšel Viktorii také výborně. Vytvořila si tlak a v 59. minutě Matějka po kombinaci Kopřivy a Rychnovského zvýšil přesnou střelou na 0:2. V 66. minutě Matějka dovršil hattrick proměněnou penaltou a zápas rozhodl.

hodnocení trenéra

„Výsledek a také předvedená hra je pro nás povzbuzením. Hráči do utkání dali hodně úsilí a zaslouženě si připisujeme první vítězství v sezóně,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.