30. 12. 1899    

5. kolo / Sobota 22. 8. 2015, 11:00 /

5. kolo / Sobota 22. 8. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

FK Mladá Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Šampalík - Krušina (76. Končal), Teršl, Duchoslav, Rychnovský, Suchý - Pavlík (61. Mudra), Havel (71. Svoboda), Matějka (80. Pinc) - Debellis, Hašek (85. Skála).

statistiky

Branka Viktorie: 61. Hašek

Diváci: 0

Boleslav se v utkání prezentovala takticky vyzrálým výkonem především v obranné fázi. V prvním poločase příliš šancí k vidění nebylo. Dobře zakončoval hlavou Suchý a Havla zradilo převzetí míče, jinak mohl postupovat sám na brankáře Roudnického. Do druhého poločasu šli viktoriáni s cílem zařadit do hry více kombinace a zpřesnit činnost s míčem. Přibrzdila je 58. minuta, kdy Západočeši chybovali v rozehrávce a hosté nabídnutou šanci využili. V 61. minutě Plzeň vyrovnala zásluhou Haška, který zužitkoval centr Duchoslava. Vyrovnávací branka domácí povzbudila a s blížícím závěrem měli šance na vstřelení vítězné branky. Pavlík dorážel střelu Matějky, ale branku netrefil. Pinc v závěru po souboji s brankářem mířil také těsně vedle. Boleslav byla pro Viktorii nebezpečná především po standardních situacích, které s vypětím všech sil ubránila.

hodnocení trenéra

„Utkání pro nᚠtým bylo velice náročné. Proti organizované Boleslavi jsme se těžko prosazovali. Určitě musíme zpřesnit naší činnost s míčem, protože především v prvním poločase bylo množství nevynucených ztrát vysoké. Remíza je spravedlivá, přestože k vítězství jsme měli blíž,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.