30. 12. 1899    

10. kolo / Neděle 11. 10. 2015, 11:00 /

10. kolo / Neděle 11. 10. 2015, 11:00

FC Hradec Králové

3:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Ryška, Kapuscinský, Brudna (55´ Holík) – Řezáč, Pihrt, Vais (65´ Kocourek) – Pffeifer, Vilček, Hykš (40´ Arzberger).

statistiky

Diváci: 0

Do zápasu vstoupili viktoriáni poměrně aktivně, ale hned od úvodních minut vytvářeli až příliš mnoho chyb, ze kterých pramenilo několik nebezpečných kontrů Hradce. Nefungovalo především zakládání útoku, čímž hosté dávali soupeři dobrou příležitost k podnikání rychlé přechodové fáze. Především rychlost a dobré řešení těchto situací mělo za následek poločasové vedení hostů 2:0. Plzeň si vypracovala jen dvě příležitosti, které ale nedokázala proměnit.

Do druhého poločasu šli hosté s odhodláním změnit obraz hry a vyvarovat se chyb a zbytečných ztrát. Bohužel, ale i třetí branka padla po zachycení rozehrávky a soupeř znovu vyřešil rychlý protiútok a stanovil konečný výsledek na 3:0. V závěru pak viktoriáni několikrát zahrozili, ale branku se nepodařilo vstřelit.

hodnocení trenéra

„I přes to, že jsme se neocitli pod souvislým tlakem soupeře a hra byla poměrně vyrovnaná, zaslouženě jsme prohráli. Soupeř byl ve finální fázi nebezpečnější a rychlostně nás přečníval. Nᚠvýkon postrádal větší jistotu a vyzrálost. Po velkých chybách jsme byli velmi nekompromisně ztrestáni. Do dalších utkání se musíme zlepšit a věřím, že poctivá práce v týdnu nám pomůže k lepšímu výkonu proti Příbrami,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.