30. 12. 1899    

11. kolo / Neděle 18. 10. 2015, 10:15 /

11. kolo / Neděle 18. 10. 2015, 10:15

FC Viktoria Plzeň

5:0

(2:0)

FK Viagem Příbram

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Holík, Svoboda, Kapuscinský, Ryška – Petr, Pihrt (59. Řezáč), Pffeifer (54. Vais) – Arzberger (59. Brudna), Vilček (69. Mašek), Hykš

statistiky

Branky: 20. Arzberger, 28. a 45. Pihrt, 55. Vais, 76. Kapuscinský

Diváci: 0

Hned od úvodních minut se dorostencům U17 dařila kombinace a drželi míč častěji na vlastních kopačkách, nicméně nedokázali si v úvodu vytvořit výraznou šanci. Především souhra ve finální fázi postrádala lepší načasování. Branku však dokázali vstřelit ve 20. minutě kdy chybu a nedorozumění v obraně Příbrami potrestal Arzberger po přihrávce Kapuscinského. Hned po osmi minutách předvedli mladí viktoriáni asi nejpohlednější akci utkání, kterou zahájil rychlým vyvedením míče Ryška a pohotově zakončil Pihrt. Do poločasové pauzy tak šli Plzeňští s příznivým skóre. Hosté se v závěru sice dostali do několika náznaků šancí, ale ty dokázala plzeňská obrana vyřešit.

Do druhého dějství šli červeno-modří s cílem nepolevit a utkání co nejdříve rozhodnout třetí brankou. Zlepšili se v defenzivě a soupeře nepustili do jediné šance. Naopak se plzeňským dorostencům podařilo splnit cíl a vstřelit třetí branku. Po odrazu míče se na hranici pokutového území pohotově podruhé trefil Pihrt. Následně už domácí hru kontrolovali a přidali dvě branky, Vais se prosadil hlavou a Kapuscinský parádní střelou z 30 metrů. Utkání se pak už jen dohrávalo.

hodnocení trenéra

"Utkání hodnotím pozitivně zejména proto, že tým dokázal zareagovat na chyby z posledních zápasů a zapracovat na herním projevu. Rychlost kombinace, přímočarost a tlak do pokutového území byly základním kamenem ke vstřelení pěti branek. Lepší organizace hry pak dala naší hře jistotu v defenzivě. Hráči však musí pracovat dál a připravit se stejně na další zápas v Liberci," hodnotí zápas trenér Martin Kastner.