25. 4. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři favorita ze Sparty potrápili, na body to ale nestačilo

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Neděle 24. 4. 2016, 11:00 /

29. kolo / Neděle 24. 4. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Tapuškovič (70. J. Končal), Doležal (86. Mudra), Pinc, Boček, Provod, Piroch, Kule, Brožík, Glazer, Skála

AC Sparta Praha

Miller – Těžký, Piško, Cabadaj, Kadlec, Steinhöfer, Špaček, Záviška, Císařovský (83. Kitanovič), Matoušek (90+1. Šíma), Čapek.

statistiky

Branky: 88. Steinhöfer ŽK: Tapuškovič, Mudra (PLZ) Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Myška

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň U21 v neděli 24. dubna hostil v Luční ulici Spartu Praha a diváci, kteří se přišli podívat, určitě nelitovali. Plzeň je v tabulce Juniorské ligy devátá a na první Spartu ztrácela 24 bodů, na hřišti se ale odehrál velmi vyrovnaný boj. Jedinou branku vstřelil v 88. minutě Steinhöfer a Viktoria tak prohrála 0:1.

Úvod utkání přinesl zajímavé situace na obou stranách. Nejprve nechal vyniknout ve druhé minutě brankáře hostů Millera domácí Daniel Boček, jehož parádní střelu z voleje sparanský gólman výborným zákrokem vytáhl. O další dvě minuty později pak selhal ve velké šanci Jan Záviška, který po křižné nahrávce z pravé strany nedokázal ve vyložené šanci přesně zakončit.

Po čtvrt hodině hry se dostal do dobré pozice domácí Glazer, hostující obrana ale zafungovala pozorně a jeho pokus srazila na roh. Ve 32. minutě pak ukázal sílu své levačky domácí LukᚠProvod, který si navedl balon do středu a pěknou střelou orazítkoval tyč sparanské branky.

Silný první poločas domácích pak završila příležitost Dušana Pince, k němuž propadl balon po rohovém kopu až na malé vápno. Plzeňský útočník ale v rychlosti nedokázal usměrnit balon na místo určení.

Ve druhé půli se toho dlouho příliš moc zajímavého nedělo, v poslední čtvrthodině ale začali hrozit hosté. Cabadajovu ránu dokázali domácí srazit mimo, po Císařovského centru to zase zavánělo vlastní brankou, gólman Sváček byl ale pozorný.

Jediná gólová situace tak přišla až dvě minuty před vypršením základní hrací doby. Cabadaj z pravé strany odcentroval na osamoceného Markuse Steinhöfera schovaného na zadní tyči, ten se do balonu opřel z voleje a přesnou střelou překonal Sváčka. Plzeň už se na odpověď nezmohla a Spartě podruhé v sezóně podlehla.