2. 7. 2016    Zápas

Viktoria porazila Baník Sokolov 2:0

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Sobota 2. 7. 2016, 10:30 /

5. kolo / Sobota 2. 7. 2016, 10:30

FC Viktoria Plzeň

2:0

(2:0)

FK Baník Sokolov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Řezník, Baránek, Čihák, Vukajlovič – Kopic, Kučera, Chrien, Vůch, Bakoš – Holenda

FK Baník Sokolov

Dvořák – Ševčík, Průcha, Kucalas, Blažek, Vondráček, Machek, Vrtělka, Kosak, Dvořák II., Přeučil, Provod

statistiky

Branky: 34. Čihák, 72. Krmenčík

Diváci: 0

V pátém utkání letní přípravy zvítězili fotbalisté Viktorie Plzeň nad druholigovým Sokolovem 2:0. Na silně podmáčeném a těžkém terénu se střelecky prosadili stoper Adam Čihák a útočník Michael Krmenčík, který si připsal již sedmou branku v přípravných duelech.

Utkání mezi Viktorií a Sokolovem bylo značně ovlivněno počasím, po dvaceti minutách hry se nad Luční ulicí zatáhlo a kvůli silné průtrži mračen musely oba týmy do čtvrt hodiny do kabin. Poté se poločas dohrával za neustálého deště a tedy na silně podmáčeném terénu. I přes nepříznivé podmínky se Viktoria dostala do vedení. Ve 34. minutě se po rohu Jana Kopice dokázal prosadit mladý stoper Adam Čihák.

Trenér Roman Pivarník udělal do druhé půle několik změn v sestavě a na druhou branku se čekalo do 72. minuty, kdy se obloučkem přes gólmana pěkně trefil střídající Michael Krmenčík. Viktoria si vypracovala i řadu dalších šancí, skóre se však do konce zápasu již neměnilo.

V posledním domácím přípravném duelu přivítají viktoriáni ve středu 6. července Ústí nad Labem (16.30). Příští víkend pak odjíždí na herní kemp do rakouského Westendorfu.