29. 8. 2016    U19 - reportáž

Junioři po boji padli se Slavií

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Neděle 28. 8. 2016, 10:15 /

5. kolo / Neděle 28. 8. 2016, 10:15

SK Slavia Praha

3:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Lisa – Žárský (67. Vavrouš), Broukal, Veselý (67. Souček), Gilian, Badocha (87. Vávra), Pelyak, Král, Fialka, Mingazov, Barák

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Kadar (57. Debellis), Vukajlovič, Novák, Teršl, Hejda (77. Sedláček), Hašek (57. Graiciar), Brožík, Matějka, Kule (63. Kopřiva), Suchan (46. Hlavatý)

statistiky

Branky: 5. Veselý, 56. Barák, 86. Broukal – 14. Broukal (vl.), 70. Matějka

Diváci: 0

Se Slavií Praha se o uplynulém víkendu neutkal pouze ”A” tým FC Viktorie Plzeň, ale také výběr do jednadvaceti let. Junioři ale nedokázali napodobit seniory a prohráli po velkém boje 3:2.

Domácí se dostali do vedení už v 5. minutě zápasu, kdy vystřelil přesně pod břevno Veselý. Západočeši se ihned pustili do útočení, ale chyběla jim přesná koncovka. Na druhé straně se ve vyložené šanci ocitl Mingazov, který měl po přesném pasu za obranu před sebou pouze brankáře. Jeho střela však letěla těsně vedle levé tyčky.

Ve 14. minutě se Plzeň dočkala vyrovnání, když Matějkovu střelu ještě brankář Lisa vyrazil, odražený míč se ale dostal přesně na nohu domácího Broukala, který tak nechtěně zařídil Plzni gól na 1:1. Následovala pětiminutovka několika šancí na obou stranách. Snad největší měl opět záložník Mingazov, který šel podruhé sám na brankáře, ale pokus skončil stejně jako ten první.

Tři minuty po startu druhé půle mohla jít Slavia opět do vedení. Zahraný trestný kop obrana dokázala ještě odvrátit, míč však doputoval na nohu Badochy, který z otočky vysoko přestřelil. Následovalo deset minut souvislého tlaku pražských fotbalistů, ale nikdo z nich nedokázal najít cestu k bráně.

Za vedením je nasměroval v 57. minutě Barák, který si přesně věděl rady s centrovaným míčem. Plzeň byla dále pod tlakem, ale nevzdala se! S míčem za obranu se dostal Matějka a jeho střela zprava zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Ihned v následujícím momentu mohl vrátit domácím vedení Král, který vyslal jedovatou střelu, ale brankář Luhový jeho pokus vytěsnil nad branku.

Posledních deset minut přineslo velmi útočný fotbal, což značilo, že ani jeden z týmů nechce odejít do šaten s remízou. V 81. minutě zatopil plzeňský útok pražské obraně, která musela zachraňovat situaci odkopem na roh. Na druhém konci hřiště pak měl co dělat brankář Luhový. Nejprve propasíroval centr za obranu Mingazov, Vavrouš ještě zachránil míč na hrací ploše, přihrál Součkovi a ten odcentroval na hlavu Badochy, který však mířil příliš přesně a orazítkoval pravou tyč. Následný odkop plzeňské obrany zapříčinil roh, po kterém Slavia rozhodla o svém vítězství. Po centru se hlavou trefil Broukal, který tak odčinil vlastní gól z první půle.