30. 12. 1899    

14. kolo / Neděle 20. 11. 2016, 11:00 /

14. kolo / Neděle 20. 11. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

0:5

(0:2)

FK Mladá Boleslav

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Teršl, Hašek (46. Kulhánek), Svoboda, Brožík, Kopřiva, Sedláček, Skála, Matějka, Havel (80. Mudra), Suchan (65. Kule)

FK Mladá Boleslav

Vejmola – Hůlka, Kalabiška (84. Frömmel), Kühnel (77. Novotný), Valenta, Košek (70. Dohnalík), Bojda (84. Kopa), Keresteš, Albina, Zabilanský (77. Kořínek), Glöckner.

statistiky

Branky: 35. Keresteš, 37. Valenta (pen.), 60. Bojda, 78. Albina, 80. Novotný ŽK: Suchan, Skála – Košek

Diváci: 0

Od začátku zápasu bylo znát, že je Mladá Boleslav favoritem. První větší šanci měla již ve dvanácté minutě, kdy pas za obranu obdržel Jan Kalabiška. Tváří v tvář Sváčkovi ale nechal vyniknout domácího brankáře. Posléze diváci sledovali nepříliš pohlednou pasáž, kdy oba celky zrazovala nepřesnost v kombinacích. Do vedení se hostující tým dostal ve 35. minutě – přímý kop naprosto perfektně zakončil Miroslav Keresteš, Sváček se natahoval marně a bylo to 1:0.

Netrvalo to ani dvě minuty a TomᚠSkála sestřelil v pokutovém území Albinu, za což dostal žlutou kartu a hlavně sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Jiří Valenta, který napálil míč do protipohybu Dominika Sváčka a poslal mladoboleslavské fotbalisty do dvoubrankového vedení. Svěřenci trenérského dua Radek Schveinert – Pavel Fořt si tak byli vědomi, že budou muset ještě hodně zabrat, aby mohli pomýšlet na bodový zisk.

V důsledku toho byli donuceni otevřít obranu, což se jim několikrát vymstilo. V 51. minutě sice ještě střelu Daniela Bojdy brankář Plzně vyrazil, ale o devět minut později byl na jeho zakončení krátký. Mladá Boleslav na hřišti dominovala a měla další velké šance. V 68. minutě si před branku nabíhal Košek, skvěle mu přihrával znovu Bojda, ale hosté tentokráte šanci neproměnili. Mrzet je to pochopitelně vůbec nemuselo, navíc když o deset minut později proměnil Travys Patrick Junior Albina únik a navýšil již na 4:0.

A aby toho nebylo málo, tak o minutu později dovršili Boleslavští „bůra“. Po dvou minutách na hřišti se prosadil Roman Novotný, jemuž předložil nadýchaný bochánek Daniel Bojda. Se stavem 5:0 už pochopitelně viktoriáni nic udělat nemohli. V závěru se ho ještě pokusili snížit, nicméně po centru Václava Svobody nedokázal LukᚠMudra překonat Luďka Vejmolu, který tak udržel čisté konto.