30. 12. 1899    

4. kolo / Neděle 4. 9. 2016, 12:15 /

4. kolo / Neděle 4. 9. 2016, 12:15

AC Sparta Praha

4:1

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Edelman - Halász, Zikmund, Fišer, Petrmichl ( 47. Valeš ) - Lehký ( 47. Kuhajda ), Ruda ( 70. Pavlík ), Kodýdek ( 61. Popovič ) - Koranda, Vrba ( 47. Vrba ), Pecháček ( 70. Kotěšovec )

statistiky

Branka Viktorie:Demeter

Diváci: 0

V dalším utkání České ligy dorostu kategorie U16 nastoupili viktoriáni proti mužstvu AC Sparta Praha a po slibném začátku nakonec prohráli 4:1, po poločase 2:0.

Úvod utkání jednoznačně patřil Plzni. Ve 2. minutě trefil Vrba břevno, ve 4. minutě trefil Koranda opět břevno a v 5. minutě po faulu na Vrbu kopali Západočeši pokutový kop. K exekuci se postavil Halász a opět trefil pouze břevno sparanské branky. Ve 14. minutě přišel trest, viktoriáni na útočné polovině snadno ztratili míč, následoval rychlý protiútok Sparty, zaváhání v defenzivě a byl z toho vedoucí gól domácích. Další inkasovaná branka přišla v poslední minutě prvního poločasu. Po standardní situaci opět hosté nezachytili protiútok soupeře a byl z toho poločasový výsledek 2:0.
Do druhého poločasu vstupoval a Viktorie s cílem pokusit se otočit výsledek utkání. Bohužel ve 44. minutě přišel dlouhý nákop od domácího brankáře, následovala srážka dvou defenzivních hráčů, čehož soupeř využil ke vstřelení třetí branky. K vylepšení skóre z pohledu Plzně mohlo dojít v 64. minutě, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Demeter, ale opět trefil jen břevno domácí branky. A tak zase udeřil soupeř. V 66. minutě přišel centr do pokutového území, nedůrazný odkop obránce a následovala čtvrtá branka. Ke snížení výsledku došlo v 74. minutě, kdy Halász vybojoval míč, přihrál Demeterovi a ten korigoval stav utkání na konečných 4:1 pro domácí.

hodnocení trenéra

„Z hlediska výsledku nás mrzí úvod utkání, kdy jsme neproměnili dvě brankové příležitosti a pokutový kop. Nicméně i přes konečnou porážku jsme za toto utkání velice rádi, protože nám nabídlo zajímavou konfrontaci s velice kvalitním soupeřem. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a k vidění bylo spousta herních situací, na základě kterých můžeme čerpat v tréninkovém procesu,“ hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.