30. 12. 1899    

3. kolo / Neděle 28. 8. 2016, 13:15 /

3. kolo / Neděle 28. 8. 2016, 13:15

SK Dynamo Č. Budějovice

2:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Riedl - Halász, Ruda, Fišer, Petrmichl (58. Valeš) - Lehký (67. Zikmund), Kodýdek (76. Pavlík), Pecháček - Václavík (41. Koranda), Vrba (55.Demeter), Popovič (41. Kavka)

statistiky

Branka Viktorie: Pecháček

Diváci: 0

Ke druhému mistrovskému utkání v letošní sezóně zavítali viktoriáni do Českých Budějovic. Utkání hrané ve velkém horku výsledkově hosté nezvládli a prohráli 2:1.


Úvod utkání byl vyrovnaný, ale v 6. minutě se plzeňští dopustili několika drobných chyb při bránění a výsledkem byl obdržený gól. Pak viktoriáni začali soupeře přehrávat, nicméně bez větších gólových příležitostí, a tak přišla 28. minuta a standardní situace soupeře z poloviny hřiště. Dlouhý nákop do pokutového území, propadlý míč a pohotovost domácího útočníka znamenali vedení domácích 2:0. Do konce poločasu se Viktorii podařilo snížit, když se po přihrávce Kodýtka prosadil Pecháček. V prvním poločase se ještě do zajímavých brankových situací dostali Vrba a Halász, ale bez gólového vyjádření.

Ve druhém poločase hosté pokračovali v jasné převaze držení míče, nicméně chyby v předfinální a finální fázi a špatná, nekvalitní volba řešení je připravila o větší množství brankových příležitostí. Do těch nejvyloženějších se dostali dvakrát Kavka a jednou Koranda, ale bohužel své šance nevyužili. Soupeř se soustředil pouze na bránění a při zisku míče se nakopnutým míčem pokoušel o rychlé protiútoky.

hodnocení trenéra

„Prohrané utkání nás mrzí, obdrželi jsme dvě laciné branky a naopak jsme nedokázali naši jasnou převahu v držení míče zúročit ke vstřelení více branek,“ hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.