20. 3. 2017    Juniorka - reportáž

Jízda pokračuje. Junioři si poradili s Karvinou a stoupají tabulkou

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Pondělí 20. 3. 2017, 11:00 / Luční

21. kolo / Pondělí 20. 3. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(1:0)

MFK Karviná

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Teršl, Vacovský, Skála – Hlavatý, Mudra (63. R. Novák) – Rychnovský (83. Vukajlovič), Suchý, Havel (56. Kopřiva) – Sedláček.

MFK Karviná

Pastornický – Strakoš, J. Novák, Karčmář (C), Jakubov (65. Kania) – Dendis – Behan (65. Sas), Mládek, Macej (83. Pezzotti), Galuška – Řapek.

statistiky

Branky: 44. Sedláček (PK), 50. Mudra, 74. Kopřiva, 83. Rychnovský – 53. Galuška, ŽK: Mudra, Sedláček, Vukajlovič – Pastornický, Strakoš, Macej, Mládek, Karčmář, Rozhodčí: Váňa – Flimmel, Šimáček.

Diváci: 80

Pod vedením Pavla Horvátha junioři Plzně stále neprohráli. Z pěti jarních zápasů vytěžili čtyři vítězství a jednu remízu. Dnes si na domácím hřišti v Luční ulici poradili s Karvinou 4:1.

Na úvodní branku zápasu se čekalo až do konce prvního poločasu. Po pěkné akci Viktorie fauloval brankář Pastornický a nařízena byla penalta, kterou proměnil Jiří Sedláček. Do druhého poločasu vstoupili červenomodří dobře a v 50. minutě se pěknou trefou prosadil LukᚠMudra.

Hosté sice vzápětí díky Petru Galuškovi snížili, ale gólový účet prodlužovala už jen Plzeň. V 74. minutě zakončil přečíslení dva na jednoho Jakub Kopřiva a devět minut poté skóroval Martin Rychnovský. Viktoria tak v zápase bohatém na šance zvítězila 4:1 a postupuje tabulkou vzhůru.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Byl to zatím nejlepší soupeř, který sem přijel. Dělali nám problémy a měli dobré šance, nás však podržel Sváča (brankář Dominik Sváček). Postupem času jsme hru vyrovnávali. Po pěkné akci jsme se ujali vedení z penalty, pak jsme se trochu v defenzivě přizpůsobili hře Karviné. Už jsme je dokázali eliminovat. Druhý gól, by potom přišlo ještě snížení, zápas rozhodl. Kluci získali jistotu a pak už jsme drželi otěže zápasu v našich rukách a zaslouženě přidali další góly. A naše jarní forma? Fotbal je o mančaftu a kluci jsou v současné době ochotní zaskočit jeden za druhýho a každý, doufám, zatím ví, jaké má místo. To je v této chvíli rozhodující.“