26. 2. 2018    Zápas

Teploty pod bodem mrazu a první ligová prohra, takový byl zápas proti Jihlavě

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Pondělí 26. 2. 2018, 17:00 / Doosan Arena

18. kolo / Pondělí 26. 2. 2018, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:1)

FC Vysočina Jihlava

22. Tlustý

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava (84. Kovařík), Hrošovský – Kopic, Čermák (63. Ivanschitz), Zeman (63. Petržela) – Krmenčík

FC Vysočina Jihlava

Rakovan – Vaculík (C) (87. Klíma), Tlustý, Buchta, Schumacher – Levin – Fulnek (70. Holík), Dvořák, Urblík, Zoubele (76. Nový) – Ikaunieks

statistiky

Branka: 22. Tlustý, ŽK: Limberský, Zeman, Hrošovský, Řezník – Levin, Ikaunieks, Rozhodčí: Orel – Pelikán, Koval

Diváci: 4138

V mrazivém únorovém podvečeru přivítala Viktoria Plzeň na svém hřišti Vysočinu Jihlava. Trenér Vrba postavil na hřiště namísto vykartovaného Koláře Aleše Čermáka. Počítat nemohl ani s útočníky Chorým a Bakošem.

Hned v první minutě zápasu ohrozil branku Viktorie, jak je jeho zvykem v zápasech Plzně s Jihlavou, Davis Ikaunieks. Oba týmy se během úvodních minut snažily rozehřát fotbalem, lépe se to podařilo hostům z Vysočiny, kteří se ve 22. minutě prosadili po skrumáži v pokutovém území. Kozáčika prostřelil Petr Tlustý – 0:1. Slibnou kombinaci předvedli ve 29. minutě Krmenčík s Čermákem, ten ale pálil pouze do nohou jihlavské obrany. Po půlhodině hry nasměroval Michael Krmenčík svůj pokus do náruče gólmana Rakovana. Před přestávkou neskončila brankou ani Krmenčíkova teč, do kabin se odcházelo lépe hostům z Vysočiny.

V úvodu druhého poločasu se Viktoria na dlouho usadila před vápnem hostí. Krmenčík ale nepřekonal Rakovana hlavou ani nohou. V 64. minutě přišla rozbít jihlavský val před brankou Ivanschitz s Petrželou, ze hřiště zamířili Čermák se Zemanem. O tři minuty později vypálil mimo branku Kopic. Plzeňský tlak se pokusil přetavit v branku v 78. minutě střílející Hrošovský, ale jeho pokus Rakovan kryl. Poslední střídání využil v 84. minutě trenér Vrba, místo Hořavy přišel na hřiště Jan Kovařík. Viktoria prakticky po celou druhou polovinu vyvíjela na hostující obranu stálý tlak, ale neujaly se pokusy Krmenčíka ani Hejdova hlavička. Viktoria ani po devadesáti minutách dobývání jihlavského obranného valu nedokázala vstřelit branku a odešla tedy poprvé v sezóně z ligového zápasu poražena.

Související články